Pressmeddelande: En hel helg med Bjärekyckling på G. Swensons krog!

Förra årets Bjärekyckling-helg på G. Swensons krog var en stor succé med många nöjda gäster. Nu gör Bjärefågel och G. Swensons om favoriten i repris.
– Redan under arrangemanget tänkte vi att det här ska vi definitivt göra om. Den 3-5 juni är det dags. I år utökar vi antalet rätter från fem till sex, samt att vi kör arrangemanget i hela tre dagar, säger Jarl Toremalm, krögare på G. Swensons krog.

G. Swensons och Bjärefågels matkreatörer Alexander Falkheden och John Englund har tillsammans skapat menyn som tar fram hela det smakregister som finns i den långsamtväxande Bjärekycklingen.
– Vi kommer till exempel att servera Bjärekycklinglevermousse på kryddbröd med päronpuré smaksatt med rosmarin och friterad schalottenlök och rökt Bjärekyckling med stekt svamp, rödbetor, potatischips, ramslöksmajonnäs och tryffel, säger Alexander Falkheden.

Per-Olof Ingemarsson och Martin Ingemarsson, ägare till Bjärefågel, kommer att vara på plats fredag och lördag för att avnjuta menyn och vara värdar för arrangemanget tillsammans med Jarl Toremalm.
– Det är stor skillnad på Bjärekyckling och annan kyckling och det visar G. Swensons i den meny som ska serveras säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel och fortsätter:
-Vårt koncept har alltid fokuserat på djuromsorgen och vi har till exempel bara halva beläggningen i stallen jämfört med vad som är standard i Sverige. Det gör skillnad i smak och textur. Våra djur får heller inte någon antibiotika eller antibiotikaliknande medel.

Jarl Toremalm har tagit fasta på Bjärefågels koncept.
– Vi använder Bjärekyckling för kvalitetens skull och för företagets helhetstänk från uppfödning till innehåll. Jag känner Per-Olof och Martin sedan barnsben och deras kunskap och engagemang gör Bjärekyckling till ett ännu mer självklart val.
Både Jarl Toremalm och Per-Olof Ingemarsson ser fram emot årets Bjärekyckling-helg.
– I den här menyn så visar G. Swensons verkligen hur man kan framhäva alla de smaker som finns i en Bjärekyckling!, säger Per-Olof Ingemarsson.

Info: Sexrättersmenyn kostar 595 kr och serveras klockan 18.00 den 3-5 juni på G. Swensons Krog. Bokning kan göras på telefon 0431-36 45 90.

Presskontakt
Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel, nås på tel. 0706-46 19 22 eller e-post till po@bjarefagel.se.
Jarl Toremalm, ägare av G. Swensons krog nås på telefon 0705-49 49 87 eller via e-post till jarl@swensons.se.
Pressbilder: För högupplösta pressbilder var vänlig kontakta Sia Andersson via epost till sia@bjarefagel.se.

Fakta om G. Swensons krog: G. Swensons krog mitt i hjärtat av Torekov drivs av Jarl Toremalm med familj. Själv är Jarl tredje generationen som bedriver verksamhet i huset sedan år 1907, medan sönerna Petter och Simon är fjärde generationen. Med utsikt över Kattegatt och hamnen är målet att ge gästerna en god atmosfär för en krogkväll med menyerna baserade på råvaror från närliggande odlare och producenter. Enkelt, elegant och med vänlig service är ledord på G. Swensons krog.

Fakta om Bjärefågel: Bjärefågel i Torekow AB ligger strax utanför Torekov på Bjärehalvön. Produkten kallas Bjärekyckling och säljs i välsorterade livsmedelsaffärer över hela Sverige. Fokus har hela tiden legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp med god djuromsorg och som är ekologiskt hållbar. Fåglarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder, som till största delen är närodlat, och de har gott om plats att röra sig på.


 

MENY

Bjärekycklingfond
Brynt smör, svamp och ramslök

Pocherat ägg
Rökt yoghurt med dill, krispigt Bjärekycklingskinn, stenbitsrom, jordärtskocka

Bjärekycklinglevermousse
kryddbröd, päronpuré med rosmarin och friterad schalottenlök

Rökt Bjärekyckling
Stekt svamp, rödbetor, potatischips, ramslöksmajonnäs,tryffel

Grillat Bjärekycklingbröst
Sauterad spetskål, grillad sparris, kycklingglace, örtslungad färskpotatis

Färska jordgubbar
Bakade rabarber, vanilj, grädde


Pris 595 kr. Vinmeny med tre viner kommer presenteras under kvällen

G. Swensons bjuder på lite bubbel mellan klockan 18:00-18:30 och sedan serveras menyn från 18:30. Hjärtligt välkomna att boka bord på telefon 0431-364590