Swedish

Om Bjärefågel

Martin och Per-Olof

 

Bröderna

Det är vi som är bröderna Ingemarsson. Två ganska vanliga bonnapågar som har sysslat med fågeluppfödning och drivit Bjärefågel i drygt 20 år.

“När jag får frågan om det var hönan eller ägget som kom först, så svarar jag att allting började med en bebis: min och min frus första barn. Han var så liten och fin, och äkta och viktig. När han så småningom skulle äta riktig mat ville jag inte stoppa något i honom, som inte skulle vara där. Det fick mig att tänka till, vilket med tiden resulterat i att vårt företag Bjärefågel producerar mat som älskas av både barn, föräldrar och kvalitetsmedvetna kockar i hela landet.”   /Per-Olof Ingemarsson

Det hela startade som ett hobbyprojekt och i början sålde vi mest till vänner och bekanta, men ryktet om vår goda kyckling spred sig snabbt och efterfrågan växte. Vi blev så klart sporrade av intresset och åkte till Frankrike för att lära oss allt om kycklinguppfödning. Vi undersökte allt ifrån kläckning till foder och bestämde oss sedan för att åka hem och ta fram Sveriges godaste kyckling.

För att lyckas med projektet samlade vi ihop en grupp experter, det var allt ifrån kockar till veterinärer och folk från allergiförbundet. Vi slog våra kloka huvuden ihop och gav oss i kast med uppgiften, vi skulle ta fram en kyckling som till och med var bättre än den franska, men utan att göra avkall på de högt ställda krav vi har i Sverige.

Idag väljer landets toppkrogar att servera Bjärekyckling och vi kan stoltsera med att vara den enda fågelproducent som får lov att märka sina varor med Svenskt Sigill.

Vi är så klart oerhört glada men inte särskilt förvånade, för vi vet att kycklingar som har det bra, smakar bra!

Martin & Per-Olof Ingemarsson