Hållbar kycklinguppfödning sedan 1997

På familjeföretaget Bjärefågel i Torekow AB brinner vi för att föda upp Sveriges bästa kyckling. Därför arbetar vi aktivt med etisk djurhållning och hållbarhet. Bjärekyckling är Sveriges enda klimatcertifierade kyckling, vilket bland annat innebär att vi har sänkt vår klimatpåverkan med 20–25 procent. Våra uppfödare genomgår oberoende certifiering via både Svensk Fågel och Svenskt Sigill. Vi kontrolleras av en extern tredje part. 

Nästan dubbelt så mycket plats i stallet

I Sverige finns regler för hur många kycklingar man får ha per kvadratmeter i stallet. Vi går längre – vi nästan halverar antalet! Alltså får Bjärekycklingar nära dubbelt så mycket plats som en vanlig svensk kyckling.

Kvalitetsfoder baserat på lokalt odlad spannmål och majs

Det vegetabiliska fodret innehåller majs, baljväxter, spannmål, soja, vitaminer och mineraler. Då mår våra Bjärekycklingar riktigt bra. Fodret innehåller inte GMO, antibiotika eller antibiotikaliknande preparat.

Långsam tillväxt och varsam hantering

Våra Ranger Gold-kycklingar växer långsamt och har en god hälsa. Kyckling som får växa i sin egen takt mår bra. Vi lyfter alltid våra fåglar varsamt med två händer om kropp och vingar, för att undvika skador och stress.

Uppfödning på mindre familjejordbruk

Bjärekycklingar föds upp av oss på Bjärefågel, samt av noga kontrollerade uppfödare främst på Bjäre eller i södra Halland. Vi vill att uppfödarna ska finnas så nära som möjligt för att minska långa transportsträckor. 

Styrelsen

Claes Ohlsson, styrelseordförande

Claes Ohlsson har god erfarenhet av styrelsearbete sedan många år och sitter i styrelsen i ett flertal bolag. Han är vd i och delägare i Intesa AB, där han som företagskonsult hjälper kunder att hitta strategier för affärsutveckling. Företaget har en bred erfarenhet av en mängd olika företag och verksamheter, allt ifrån små fåmansbolag till större koncerner. Han är dessutom ordförande i Skånes Fotbollsförbund. I grunden är Claes Ohlsson ekonom.

Ulf Andersson, styrelseledamot

Ulf Andersson är före detta lantbrukare och maskiningenjör, som har arbetat utomlands i främst många stora off shore-projekt. Som lantbrukare tog han över sin fars gård och byggde om den till kycklinguppfödning. Han har goda kunskaper om allt som gäller lantbruk.

Per-Olof Ingemarsson, styrelseledamot

Per-Olof Ingemarsson startade föregångaren till Bjärefågel, när han 1986 började föda upp gäss. Företaget har under årens lopp utvecklats till dagens Bjärefågel. Som vd arbetar Per-Olof Ingemarsson ständigt med nya visioner för att utveckla företaget, både vad gäller Bjärefågels särskilda koncept för kycklinguppfödning och för att ligga i framkanten i den skiftande livsmedelsindustrin.

Martin Ingemarsson, styrelseledamot

Martin Ingemarsson var bara 14 år gammal när storebrodern Per-Olof köpte in de första gässen. Med sin stora tekniska begåvning har han ända sedan ungdomsåren bistått sin bror med de funktionsmässiga delarna av företagsdriften. År 2000 slog bröderna sig samman på allvar och bildade ett gemensamt företag. I dag arbetar Martin Ingemarsson som underhållsansvarig samt sitter i företagsledningen för Bjärefågels slakteri.

Robin Lundgren, styrelseledamot

Robin Lundgren har arbetat i både Danmark och inom Sverige i olika roller som revisor, controller, ekonomichef, vice vd och som vd för Bjärefågel år 2016-2018. I grunden är han ekonom med en magisterexamen inom ekonomistyrning. Robin var vd på Padelgo som senare såldes till MATCHi och han grundade sedan Padelboard som också såldes till MATCHi. Numera arbetar Robin som Senior Business Developer på MATCHi.

Vad är skillnad mellan kyckling och

Bjärekyckling?

Har du frågor eller funderingar?
Varmt välkommen att kontakta oss – vi finns här för dig!