Vår kyckling - Ranger GOLD

Bjärefågel letade länge efter en möjlighet att föda upp en mer långsamt växande kyckling. Vi tror att en kyckling som får lov att växa lite långsammare – i sin egen takt – mår bättre. Vid årsskiftet 2014/2015 var vi med och förde in den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen i Sverige.

Några år senare tog vi ytterligare ett stort steg framåt genom att börja föda upp Ranger Gold-kycklingar. Denna fågel är också är långsamt växande och har mycket fina betyg både vad gäller djurvälfärd och livsmedelskvalitet. Vi föder upp Bjärekycklingarna i 49-52 dagar. 

Högt betyg för DJURHÄLSA är viktigt

Ranger Gold är godkänd av flera djurskyddsorganisationer eller certifieringar som European Chicken Commitment, Better Life Label - Holland, Tierschutzlabel “Für Mehr Tierschutz” - Tyskland, RSPCA Assured - Storbritannien, Bio-Unitalia - Italien, Bedre Dyrevelfaerd (3 Hearts) - Denmark.

Bjärefågel arbetar med fokus på djurvälfärd och hållbarhet. Genom att välja att föda upp en kyckling som är godkänd av flera djurskyddsorganisationer säkerställer vi att Ranger Gold är noga granskad och uppfyller våra krav.

Fina OMDÖMEN för Ranger Gold

Ranger Gold är en kombination av en brunfjädrad Ranger-höna som har god fortplantning och en Gold-tupp som är väldigt robust och har starka ben. Ranger Gold har dessutom väldigt fin fothälsa och kycklingarna rör sig mycket och gärna. Det bidrar till att fåglarna har en mycket god allmänhälsa.

Ett av de verktyg vi använder för att kontrollera kycklingarnas välmående är fotpoäng. På varje flock bedömer våra veterinärbiträden kycklingarnas fötter. Ett värde på noll är bästa resultat, medan 200 är ett dåligt resultat. Fotpoängen för våra flockar ligger i regel på noll eller nära noll.

Vad är skillnad mellan kyckling och

Bjärekyckling?

Har du frågor eller funderingar?
Varmt välkommen att kontakta oss – vi finns här för dig!

Detta inlägg har en kommentar

Kommentarer är stängda.