Swedish

Nyheter

Panini Internazionale fortsätter sin hållbara resa genom att välja Bjärekyckling

Panini Internazionale väljer Bjärefågel i Torekow AB som leverantör av all kyckling till sin kedja av måltidsbutiker i Stockholm. Fokus i butikerna är att servera färdiga nyttiga rätter på råvaror av hög kvalitet, på snabb tid.
– Bjärefågel har samma värderingar som vi på Panini Internazionale. Det ska vara ren mat, utan antibiotika. Det är en matfilosofi med gott samvete. Dessutom smakar det bra, säger Alexandro Constantinou, måltidsansvarig inom Panini Internazionale.
Han är en av fyra bröder som äger och driver Panini Internazionale tillsammans. För närvarande består kedjan av ett 30-tal måltidsbutiker i Stockholmsområdet.

Läs mer →

Bjärekycklingar lastas alltid med två händer om kropp och vingar

På förekommen anledning vill vi på Bjärefågel berätta om hur vi arbetar med djurskydd och djurhållning. När det gäller lastning av kycklingar så har Bjärefågel utarbetat ett eget arbetssätt.

– Vi hanterar varje fågel för hand, med två händer om kropp och vingar. Det gör att vi ser om någon kyckling blir skadad, säger Per-Olof Ingemarsson, grundare och vd

Läs mer →

Per-Olof Ingemarsson är nominerad till Årets klimatbonde

Per-Olof Ingemarsson, vd för och grundare av Bjärefågel, är en av sju nominerade till priset Årets klimatbonde. Priset delas i år ut av Svenskt Sigill och White Guide Green för första gången.
“Klimatfrågan är en av de viktigaste miljöfrågorna men i diskussionen om vilken mat som är bäst ur klimatsynpunkt, glöms bonden ibland bort. Genom de förändringar som gjorts och som fortfarande görs har svensk primär-produktionen blivit världsledande på klimatområdet. Det vill White Guide Green och Svenskt Sigill uppmärksamma genom priset Årets klimatbonde, skriver Svenskt Sigill och White Guide Green i ett gemensamt pressmeddelande.

Motiveringen för Per-Olof Ingemarssons nominering lyder:
Som grundare och en av huvudägarna till Bjärefågel är det Per-Olofs vision, om att företaget hela tiden kan göra saker lite bättre, som står bakom utvecklingen i företaget. Att arbeta med hållbarhet och minskad klimatpåverkan, utan att släppa fokus på god djuromsorg, är en del av Bjärefågels grundtanke. Bjärefågel är den enda klimatcertifierade kycklingproducenten i Sverige. Att alltid vara redo för nya förändringar för att komma ännu ett steg på vägen mot hållbarhet är en självklarhet.

Vinnaren utses i april och priset delas ut den 12 juni på White Guide Green galan i Stockholm,  då vinnaren hedras på plats

Alla nominerade:
CAROLINE ANDERSSON, BRÄNNAN TRÄDGÅRD
Tomatodlare i Viken, Skåne.

ANN & JANNE ERIKSSON, SNÖBORG GÅRD
Nötkötts- spannmåls- och potatisproducenter i Dalarna.

PER-OLOF INGEMARSSON, BJÄREFÅGEL
Kycklinguppfödare på Bjärehalvön.

LENA LINDAHL & MAGNUS JOHANSSON, NIBBLE GÅRDSGRIS
Grisuppfödare utanför Västerås.

JARL RYBERG, SLU ULTUNA EGENDOM
Sveriges Lantbruksuniversitets Ultuna egendom odlar spannmål, oljeväxter och är en grovfoderproducent.

ERIK O.R. BENGTSSON, KARLSFÄLTS GÅRD
Spannmål-, gris och lammproducent på Österlen

JENS THULIN, VISAMARLÖVSGÅRDEN
Nötköttsproducent öster om Malmö.

Juryn består av:
Anna Richert, expert på matfrågor WWF
Louise König, Hållbarhetskunnig inom hållbart företagande och konsumtion.
Malin Komaiszko, projektledare White Guide Green
Katarina Ahlmén, kvalitetschef Svenskt Sigill

White Guide Green kartlägger och utser de grönaste matvarubutikerna enligt kriterier som är framtagna i samarbete mellan White Public, Världsnaturfonden WWF och Bergkvist Publishing.

Svenskt Sigill Klimatcertifierad är den enda märkningen för mat och blommor producerade i Sverige med lägre klimatpåverkan.

Läs pressmeddelande här.

 

Bjärefågel är svåra att nå via mejl 8-11 mars pga IT-uppdatering

Hej!

På grund av uppdatering av vårt IT-system kommer vi att ha svårigheter att läsa mejl från fredag 8 mars klockan 12 till förmiddagen på måndag 11 mars. Vi är dock fortsatt nåbara via telefon och mobil. För telefonnummer se www.bjarefagel.se/kontakt.

Mvh Bjärefågel

Passion för mat, 1-3 mars, Göteborg

Den som har besökt Passion för mat vet att det är Sveriges mysigaste matmässa med ett gäng härliga utställare. För oss på Bjärefågel blir det tolfte året i rad vi deltar. Hoppas att ni vill göra oss sällskap på mässan!
Läs mer →

Per-Olof Ingemarsson återkommer som VD för Bjärefågel

Stort grattis till vår avgående VD Robin Lundgren som åter tar steget in i fotbollsvärlden, som administrativ chef för HIF. Robin Lundgren kommer att sitta kvar i styrelsen för Bjärefågel och bidra med sina kunskaper där. VD-rollen på Bjärefågel kommer att fyllas med interna resurser, då vår ägare Per-Olof Ingemarsson återkommer som VD.  Ägaren och brodern Martin Ingemarsson fortsätter i sin roll som vice VD.

Bjärekyckling huvudråvara första finaldagen på Årets kock

Årets kock har nu tillkännagivit i ett pressmeddelande: det blir hel Bjärekyckling från Bjärefågel som blir huvudråvara i den tävlingsrätt som ska presenteras för juryn under finalens första dag i Årets Kock 2018 – fredagen den 28/9.
– Vi är oerhört stolta och glada att Sveriges främsta kockar har valt Bjärekyckling som råvara till tävlingen Årets kock. Vi är ett litet familjeföretag som arbetar mycket med hållbarhet och djurhälsa. Att bli utvalda att få tillhandahålla huvudråvara till Årets kock betyder väldigt mycket för oss och vår personal, säger Per-Olof Ingemarsson, grundare och försäljningschef för Bjärefågel.

Läs mer →

Nu stänger vi butiken i Saluhallen för att satsa på nya äventyr

Stort tack till alla våra kunder och lunchgäster för härliga år i Lunds saluhall. Det är med sorg i hjärtat vi stänger vår butik här. Men nu väntar nya spännande satsningar för oss. Förhoppningsvis ses vi igen i en inte alltför avlägsen framtid.

Vi håller också på att arbeta på en lösning för att ni ska kunna fortsätta köpa Bjärekyckling i Lunds Saluhall. Håll utkik!

Kreativ matkunnig platschef sökes till vår butik i Lunds saluhall

Till Bjärefågel i Torekow AB:s butik i Lunds saluhall söker vi nu en kreativ matkunnig platschef som arbetar självständigt för att butikens koncept alltid ska kännas fräscht och aktuellt. Erfarenhet inom restaurangbranschen är meriterande. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för mat, personligt driv och ett engagemang för hög kvalitet.

Läs mer →

Tareq TaylorMade By Bjärefågel utökar sortimentet och gör intåg på Coop

Tillsamman med Bjärefågel har Tareq Taylor, vinnare av Kockarnas kamp 2017, utvecklat ett nytt sortiment av lättlagade måltider med Bjärekyckling som bas. Nu utökas sortimentet med tre nya rätter till grillen på Ica och Mat.se, samtidigt som konceptet lanseras på Coop.

Läs mer →

Reparation- och underhållstjänst

Till Bjärefågel i Torekow AB söker vi nu en reparatör för reparation och underhåll av diverse maskiner. Vi söker dig som kan jobba självständigt och som tycker om att lösa diverse problem som uppstår med teknik och maskineri.

Läs mer →

Möt Tareq Taylor på Passion för Mat, Göteborg, 2-4 mars

Passion för Mat är den lilla unika genuina mässan med hög kvalité på utställarna. I år är Tareq Taylor en av mässans profiler på scen och han kommer även att vara på plats i Bjärefågels monter och bjuda på sitt nya koncept Tareq TaylorMade by Bjärefågel.

Läs mer →

Tareq Taylor och Bjärefågel lanserar nytt sortiment av lättlagade rätter

Tareq Taylor har utvecklat ett helt nytt sortiment av lättlagade måltider där huvudkomponenten är Bjärekyckling. Med det nya matkonceptet Tareq TaylorMade vill matkonstnären och Kockarnas Kamp-vinnaren hjälpa familjer och singelhushåll att laga bra mat från grunden snabbt och lätt.

Tareq TaylorMade lanseras kommande veckor och de första lättlagade kycklingrätterna indisk Korma, Röd thai curry och den italienska rätten Cacciatore finns ute i handeln vecka tre. Fler rätter kommer att följa under våren.
Läs mer →

Redovisningsassistent / löneadministratör sökes

Bjärefågel söker redovisningsassistent/löneadministratör till sitt team.

Läs mer →

Produktionspersonal sökes

Vi söker nu nya medarbetare till produktionen hos Bjärefågel i Torekow AB, belägen i Slättaröd utanför Torekov. Vi söker både personal som ska arbeta med slakt/styckning och personal som ska arbeta med ordermottagning/packning.

Läs mer →

Sthlm Food & Wine, 9-12 november

Sthlm Food & Wine är mötesplatsen för dig som njuter av livets goda och platsen där alla smaker möts. Här fylls du av inspiration och fantastiska mat- och dryckesupplevelser. I år möter du oss på Bjärefågel i Svenskt Sigills monter, kom förbi och smaka, handla och snacka. Så berättar vi varför Bjärekyckling är så god.

Öppettider: Torsdag 9/11 kl 11-19 | Fredag 10/11 kl 10-20 | Lördag 11/11 kl 10-19 | Söndag 12/11 kl 10-17

Hipp hipp hurra för Bjärefågel, en välbevarad 20-åring!

Ser du något annorlunda med förpackningen i dag? Eller kanske något välbekant för dig som har köpt Bjärekyckling i några år? Nu fyller Bjärefågel hela 20 år och därför firar vi med att bli lite nostalgiska med vår gamla förpackning!

Produkten i förpackningen är dock precis den samma som vanligt: långsamt växande Bjärekyckling med dubbelt så mycket plats per fågel att röra sig på. Och självklart inga tillsatser.

Bjärefågel är ej nåbara via mejl 16-19 juni pga av IT-uppdatering

Hej!

På grund av uppgradering av vårt IT-system kommer vi inte att kunna läsa mejl från fredag 16 juni klockan 13 till förmiddagen på måndag 19 juni. Vi är dock fortsatt nåbara via telefon och mobil. För telefonnummer se www.bjarefagel.se/kontakt.

Mvh Bjärefågel

 

 

Nu finns Bjärekyckling på Mat.se!

I dag har vi en glad nyhet att meddela! Numera kan du även hitta Bjärekyckling på Mat.se och såklart få våra produkter levererade hem, med obruten kylkedja hela vägen.
– Att Mat.se har tagit in våra produkter känns som ett kvitto på att vårt fokus på riktigt bra djurhållning och arbete med reducering av klimatpåverkan har givit effekt, säger Robin Lundgren, vd för Bjärefågel.

Läs mer →

Nu söker vi en person för arbete med reparation och underhåll

Till Bjärefågel i Torekow AB söker vi nu en reparatör för reparation och underhåll av diverse maskiner. Vi söker dig som kan jobba självständigt och som tycker om att lösa problem som uppstår med teknik och maskineri.

Läs mer →