Bröst, Lårfilé, Ovanlår, Ben, Klubbor, Vingar, Miniklubbor

  • Krydda Bjärekycklingen.
  • Lägg kycklingen på ett galler med en djup panna under och stek klart i ugn. Se ugnstemperatur i tabell.
  • Tag ut kycklingen när innertemperaturen på den tjockaste delen har rätt gradantal.
  • Bryn bröst eller lårfilé. Övriga delar behöver ej brynas. Låt vila i fem minuter innan servering

Hel kyckling

  • Krydda kycklingen.
  • Lägg kycklingen på ett galler med en djup panna under och stek i ugn på 225°C i 25 minuter. Sänk temperaturen till 120°C och stek vidare tills innertemperaturen på den tjockaste delen av bröstet har nått 72°C, cirka 35 min.
  • Låt vila i fem minuter innan servering.
Bröst Lårfilé Ovanlår Hel kyckling
Ugntemperatur
120 ℃
120 ℃
225 ℃
225 + 120 ℃
Innertemperatur
68 ℃
72 ℃
75 ℃
72 ℃
Ca tillagningstid
20 min*
15 min*
20 min*
25 + 35 min*
Ben Klubbor Vingar Miniklubbor
Ugntemperatur
225 ℃
225 ℃
225 ℃
225 ℃
Innertemperatur
85 ℃
85 ℃
85 ℃
85 ℃
Ca tillagningstid
25 min*
30 min*
20 min*
20 min*

*Tider i ugn är beräknade på en varmluftsugn. Lägg till några minuter om ni använder vanlig ugn. Kolla även så att köttsaften är klar. Allra bäst är dock att använda en stektermometer.