Du visar för närvarande Bjärekyckling huvudråvara första finaldagen på Årets kock

Bjärekyckling huvudråvara första finaldagen på Årets kock

Årets kock har nu tillkännagivit i ett pressmeddelande: det blir hel Bjärekyckling från Bjärefågel som blir huvudråvara i den tävlingsrätt som ska presenteras för juryn under finalens första dag i Årets Kock 2018 – fredagen den 28/9.
– Vi är oerhört stolta och glada att Sveriges främsta kockar har valt Bjärekyckling som råvara till tävlingen Årets kock. Vi är ett litet familjeföretag som arbetar mycket med hållbarhet och djurhälsa. Att bli utvalda att få tillhandahålla huvudråvara till Årets kock betyder väldigt mycket för oss och vår personal, säger Per-Olof Ingemarsson, grundare och försäljningschef för Bjärefågel.

Under veckorna fram till finalen så kommer de åtta finalisterna att få öva på att tillaga en varm förrätt, mellanrätt eller huvudrätt med Bjärekyckling som huvudråvara. Rätterna skall serveras i sex portioner och finalisterna har 9 timmar och 30 minuter på sig att färdigställa tävlingsrätten. De ska även genomföra andra tävlingsmoment som ännu inte har avslöjats.
– Vi vet redan att många kockar på hög nivå använder våra produkter, men det ska bli väldigt spännande att se vad dessa duktiga finalister gör med vår Bjärekyckling. Att Årets kock väljer Bjärekyckling är ett kvitto på att vi har den höga kvalité som premiumråvara som vi själva anser, säger vd Robin Lundgren.
Sedan kommer fyra tävlande att gå vidare till andra dagen av finalen.

Från Årets kock är man självklart också väldigt nöjda med valet av Bjärekyckling.
– Svensk kyckling är i dag en fantastisk råvara som vi vill lyfta för att den hamnat lite i skuggan av de ädlare produkterna. Dessutom erbjuder en hel kyckling många olika möjligheter för finalisterna. Vi har tagit bort huvudet men lämnat allt övrigt kvar; från hals och fötter till hjärta och lever – detaljer som det kan göras mycket gott och spännande med, säger Anders Dahlbom Wettergren, Årets Kock 1993 och tävlingsledare Årets Kock 2018 i ett pressmeddelande från Årets kock.

MER INFORMATION
Pressbilder: Kommunikationsansvarig Sia Andersson, Bjärefågel i Torekow AB, telefon 0701-55 10 66, e-post sia@bjarefagel.se.
Presskontakt: Per-Olof Ingemarsson, försäljningschef Bjärefågel i Torekow AB, telefon 0706-46 19 22, e-post po@bjarefagel.se.

OM OSS: Bjärefågel i Torekow AB grundades 1986 och existerar i sin nuvarande form sedan år 2000. Produkten kallas Bjärekyckling och säljs i välsorterade livsmedelsaffärer över hela Sverige. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett hållbart sätt. Bjärekyckling är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat och de får växa långsamt och har gott om plats att röra sig. Bjärefågel är medlem i Svensk Fågel och Svenskt Sigill och följer deras kontroll- och omsorgsprogram.