Du visar för närvarande Sökes: Graffitikonstnär med öga för kycklingmiljö

Sökes: Graffitikonstnär med öga för kycklingmiljö

Vad har graffiti och kycklingar gemensamt? Vanligtvis inte så mycket. Men nu söker Bjärefågel med ljus och lykta efter en eller flera duktiga graffitikonstnärer som ska försköna de vanligtvis vita väggarna i ett kycklingstall.

– Vi arbetar ständigt med att förbättra våra kycklingars miljö. En av de saker vi vill prova är att måla växtlighet på väggarna i ett av våra kycklingstall, för att se om det påverkar fåglarnas beteende, säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel.

Bjärefågel tillhandahåller väggar och färg och hoppas kunna hitta en eller flera graffitikonstnärer som kan bistå med sina talanger. Tanken är att måla någon slags djungelmiljö på väggarna, då alla hönsfåglar ursprungligen härstammar från djungelhönan.
– Vi tror att det kan vara en stimulerande miljö för fåglarna. Graffitikonstnärerna får en fin väggyta att arbeta med och vi får en intressant miljö för fåglarna.
– Jag har arbetat med fågeluppfödning i 50 år för flera företag, men detta har vad jag vet aldrig prövats förr, säger Tord Strömberg, uppfödningsansvarig på Bjärefågel.

Han ser fram emot att följa upp experimentet.
– Fåglar är mycket nyfikna och jag tror att de kommer att stimuleras av en skiftande djungelmiljö.
– Arbetet med att förbättra uppfödningen av Bjärekyckling och deras miljö pågår löpande, men detta är ett lite annorlunda experiment.Vi hoppas att det väcker uppmärksamhet och intresse bland våra fåglar, säger Per-Olof Ingemarsson och skrattar.

Fotnot. Intresserade kommer att kunna följa experimentet på www.facebook.se/bjarefagel.

Presskontakt Bjärefågel:
Per-Olof Ingemarsson, vd, telefon 0706-46 19 22, e-post po@bjarefagel.se.
Tord Strömberg, uppfödningsansvarig, tel 0705-15 52 48, e-post tord@bjarefagel.se.
Sia Andersson, kommunikationsansvarig, telefon 0701-55 10 66, e-post sia@bjarefagel.se.

Pressbilder
Sia Andersson, kommunikationsansvarig, telefon 0701-55 10 66, e-post sia@bjarefagel.se. Högupplösta pressbilder finns att tillgå.