Du visar för närvarande Panini Internazionale fortsätter sin hållbara resa genom att välja Bjärekyckling

Panini Internazionale fortsätter sin hållbara resa genom att välja Bjärekyckling

Panini Internazionale väljer Bjärefågel i Torekow AB som leverantör av all kyckling till sin kedja av måltidsbutiker i Stockholm. Fokus i butikerna är att servera färdiga nyttiga rätter på råvaror av hög kvalitet, på snabb tid.
– Bjärefågel har samma värderingar som vi på Panini Internazionale. Det ska vara ren mat, utan antibiotika. Det är en matfilosofi med gott samvete. Dessutom smakar det bra, säger Alexandro Constantinou, måltidsansvarig inom Panini Internazionale.
Han är en av fyra bröder som äger och driver Panini Internazionale tillsammans. För närvarande består kedjan av ett 30-tal måltidsbutiker i Stockholmsområdet.

Klimatcertifierad kyckling

Samarbetet med Bjärefågel passar väl in i Panini Internazionales värdegrund. Bjärekycklingarna är långsamtväxande och de har dubbelt så mycket yta per fågel i stallet, jämfört med vad som är tillåtet. Den är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling.
– Våra Bjärekycklingar äter ett GMO-fritt vegetabiliskt foder baserat på närodlad majs. All uppfödning sker på eller nära Bjärehalvön för att minska transporterna. När vi hanterar våra fåglar lyfter vi dem med två händer om kropp och vingar, för att säkerställa att de är friska och mår bra, säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel.
Han ser fram emot att påbörja det nya samarbetet.

Matfilosofi med gott samvete

Från och med 16 oktober kommer Panini Internazionales kycklingrätter uteslutande att innehålla Bjärekyckling. Det gäller allt från klassiska kycklingrätter till nya spännande rätter.
– Vi skapar måltider i vårt eget format utan att kompromissa med råvarorna. Vi hämtar inspiration från allt från street food till trestjärniga restauranger, säger Alexandro Constantinou.
Enligt honom uppskattas det tänket av kunderna.
– Våra kunder är medvetna konsumenter som förstår skillnad på råvaror. De är intresserade av hälsa och råvarornas ursprung, hållbarhet och kvalité. Det ska bli kul att höra vad de tycker om våra nya kycklingrätter.

 

MER INFORMATION

Alexandro Constantinou, måltidsansvarig Panini Internazionale, tel. 0709-29 99 89, e-post alexandro@panini.nu.
Per-Olof Ingemarsson, vd Bjärefågel i Torekow AB, tel. 0706-46 19 22, e-post po@bjarefagel.se.

PRESSBILDER

Sara Leijon, digital manager Panini Internazionale, tel. 0707-64 77 83, e-post sara.leijon@panini.nu.

 

OM PANINI INTERNAZIONALE: Panini Internazionale är en snabbmatskedja grundad 1990 av de fyra bröderna Alexandro, Christo, Pierre och Ricard Constantinou. Det som gör Panini Internazionale unika i snabbmatssegmentet är också hjärtat i verksamheten: att kombinera snabb serveringstid och hälsosamma måltider utan att tumma på matens kvalité. Rätterna tas fram utan råvarubegränsningar, i tätt samarbete med utvalda matproducenter som delar Panini Internazionales standard för smak och rena råvaror. Mål för framtiden är att servera en meny helt utan tillsatser. Det är bara en tidsfråga innan målet är uppnått. Läs mer på panini.nu.

OM BJÄREFÅGEL: Familjeföretaget Bjärefågel i Torekow AB grundades 1986 och existerar i sin nuvarande form sedan år 2000. Produkten kallas Bjärekyckling. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett hållbart sätt. Bjärekyckling är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat. Fåglarna får växa långsamt och har gott om plats att röra sig på. Bjärefågel är medlem i Svensk Fågel och Svenskt Sigill och följer deras kontroll- och omsorgsprogram.