Du visar för närvarande Frida Nilsson lagar hel Bjärekyckling på Hotell och Restaurang Hovs Hallar

Frida Nilsson lagar hel Bjärekyckling på Hotell och Restaurang Hovs Hallar

  • Inläggskategori:Aktuellt

BJÄREPROFIL. Fyra frågor till Frida Nilsson, kock på Malmö Live med rötterna på Bjäre, som efter tuffa duster med Sveriges kockelit tog hem andraplatsen i Kockarnas kamp. I dag onsdag och på fredag 17 juli gästspelar hon på Hotell & Restaurang Hovs Hallars grillkväll och serverar bland annat Bjärekyckling.

Vad har hänt sedan tv-programmet sändes?
– Det har varit full fart. Det har varit mycket uppmärksamhet i pressen och jobbmässigt har jag fått många roliga uppdrag. Nu har jag precis varit med om att starta upp ett nytt hotell nere i Malmö, så det har verkligen varit mycket hela våren.

Hur är det att vara tillbaka på hemmaplan och gästspela på Hovs Hallar?
– Det är faktiskt jätteroligt! Det är kul att komma tillbaka hem, men också att få jobba med människor som man har jobbat med för länge sedan, som Hovs Hallars kökschef Fredrik Hyberg och hotellchef Jimmy Moritz. Det är också roligt att få använda alla de fantastiska råvarorna som finns här på Bjäre.

Hur tänker du när du väljer råvaror?
– I och med att jag är uppvuxen här, så ligger råvarorna från Bjäre mig extra varmt om hjärtat. Man är bekant med dem och känner många odlare och uppfödare. Det är självklart att välja dem i första hand, för man vet hur hela kedjan ser ut. Det tycker jag är en trygghet. Annars tycker jag att det är viktigt att använda säsongsbetonade råvaror.

Vad bjuder du på här på Hovs Hallar?
– Jag älskar att jobba med grönsaker, så vi kommer att ha en massa olika spännande smaksättningar på sallader där allt kommer ifrån trakten. Och på grillen har vi självklart Bjärekyckling, men även härligt lammkött, grisnacke och färsk piggvar.

INFO. Under sommaren gästspelar även Samuel Nutter & Viktor Vågman, Frida Ronge och Paul Svensson på Hotell & Restaurang Hovs Hallar.