Du visar för närvarande Bjärefågel presenterar en färsk tillsatsfri majskycklingfond

Bjärefågel presenterar en färsk tillsatsfri majskycklingfond

En god fond är basen i många maträtter. Nu är Bjärefågels färdiga färska Bjärekycklingfond här.
– Vår Bjärekycklingfond är Sveriges enda färska fond som är tillagad på majskyckling och svenska grönsaker, så långt säsongen sträcker sig. Den är fri från både salt och konserveringsmedel, säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel.

Fonden som presenteras på första semifinalen i Årets kock 2016, 11 november i Helsingborg, innehåller bara skrov och hals från Bjärekyckling, palsternacka, morot och gul lök.
– Smak och konsistens är precis som när du själv kokar fond, men du sparar värdefull tid i köket. Den är tillagad av kockar, för kockar, säger Per-Olof Ingemarsson.
Fonden är baserad på Bjärefågels produkt Bjärekyckling som är en majskyckling, men också mycket mer. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett ekologiskt hållbart sätt. Bjärekycklingarna är långsamt växande, har gott om plats i stallet och är fria från alla sorters antibiotika. Bjärekycklingfonden är framtagen i samma anda.
– Vi hoppas och tror att en fond gjord på Bjärekyckling och andra bra råvaror kommer att bli uppskattad av mat-Sverige. En fond gjord på majskyckling är dessutom väldigt smakrik.

Fonden kommer i ett inledningsskede att säljas till restauranger via Bjärefågels dotterbolag och grossistföretag GourméProdukter samt eventuellt via andra grossister. Den kommer även att finnas till försäljning i Bjärefågels egna butik i Lunds Saluhall.
– Vår Bjärekycklingfond passar perfekt till såser, soppor, grytor och som smakförstärkare i exempelvis patéer och pastejer, säger Per-Olof Ingemarsson.
Till våren kommer Bjärefågel att introducera Bjärekycklingfond i livsmedelsbutiker, så att även slutkonsumenter kan njuta av den.

Presskontakt:
Per-Olof Ingemarsson, vd, telefon 0706-46 19 22 eller via e-post till po@bjarefagel.se.
Sia Andersson, kommunikationsansvarig, telefon 0701-55 10 66 eller e-post till sia@bjarefagel.se.
John Englund, säljare GourméProdukter, telefon 0725-70 50 60 eller epost till john@gourmeprodukter.se.

Pressbilder
Sia Andersson, kommunikationsansvarig, telefon 0701-55 10 66 eller e-post till sia@bjarefagel.se. Högupplösta pressbilder finns att tillgå.