Tareq Taylor och Bjärefågel lanserar nytt sortiment av lättlagade rätter

Tareq Taylor har utvecklat ett helt nytt sortiment av lättlagade måltider där huvudkomponenten är Bjärekyckling. Med det nya matkonceptet Tareq TaylorMade vill matkonstnären och Kockarnas Kamp-vinnaren hjälpa familjer och singelhushåll att laga bra mat från grunden snabbt och lätt.

Tareq TaylorMade lanseras kommande veckor och de första lättlagade kycklingrätterna indisk Korma, Röd thai curry och den italienska rätten Cacciatore finns ute i handeln vecka tre. Fler rätter kommer att följa under våren.

– Jag har aldrig tidigare satt mitt namn på en produkt på det här sättet, men det här ser jag verkligen fram emot. Vi gör något tillsammans som kommer lösa ett vardagsproblem för många människor. Dessutom håller rätterna restaurangkvalité och smakar fantastiskt bra, säger Tareq Taylor.

En modern lösning för hälsosam mat
Idén är att kunna erbjuda en modern och hälsosam måltidslösning som bygger på färska råvaror, men som är förberedd så att den går snabbt att tillaga. Att maten ska tillagas är viktigt enligt Tareq Taylor.
– De allra flesta vill äta mat som är god och hälsosam. Trots alla hälsotrender gör bristen på tid att många misslyckas med att hålla det löfte man gett sig själv. Då blir det lätt en färdigrätt som man bara värmer upp. Men om mat ska vara hälsosam så måste den tillagas. Där finns det inga genvägar om det ska bli till något hållbart i vardagen. Men det går att förenkla, säger Tareq Taylor.
De lättlagade måltiderna innehåller enbart naturliga råvaror och har inga konserveringsmedel. De är förberedda och kan tillagas på bara några minuter.

Miljön är viktig
Gemensam nämnare för alla rätter är en mör Bjärekyckling från skånska Bjärefågel.
– Människor vill kunna äta god mat som gör hälsan gott. Detta är något som Tareq Taylor verkligen brinner för, precis som vi, och därför gör vi det här tillsammans. Nu har vi hittat ett riktigt bra koncept som gör det enkelt att både tillaga och äta bra mat, berättar Robin Lundgren, vd på Bjärefågel.
– Bjärekyckling är en klimatcertifierad kyckling som föds upp med bra foder på ett etiskt sätt, med minimal miljöpåverkan. Tillsammans vill vi också göra något åt problemet med svinn. Genom att paketera måltiderna i en- och tvåportionsförpackningar kan familjer och singelhushåll själva skräddarsy mängden efter sina behov och spara pengar samt minska på onödigt matavfall, avslutar Tareq Taylor.

INFO. Läs mer på tareqtaylormade.se

MER INFORMATION
• Pressbilder samt bokning av intervju med Tareq Taylor:
Kommunikationsansvarig Sia Andersson, Bjärefågel i Torekow AB, telefon 0701-55 10 66, e-post sia@bjarefagel.se.
• Presskontakt: Robin Lundgren, VD Bjärefågel i Torekow AB, telefon 0707-36 79 03, e-post robin@bjarefagel.se.

OM OSS: Bjärefågel i Torekow AB grundades 1986 och existerar i sin nuvarande form sedan år 2000. Produkten kallas Bjärekyckling och säljs i välsorterade livsmedelsaffärer över hela Sverige. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett hållbart sätt. Bjärekyckling är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat och de får växa långsamt och har gott om plats att röra sig. Bjärefågel är medlem i Svensk Fågel och Svenskt Sigill och följer deras kontroll- och omsorgsprogram.