Vår nya kyckling finns nu att köpa!

  • Inläggskategori:Aktuellt

Nu finns vår nya långsamt växande kyckling ute i era butiker. Har ni sett den ännu? Håll annars utkik efter vår nya förpackning.

Vi har länge letat efter en möjlighet att föda upp en mer långsamt växande kyckling. Vi tror att en kyckling som får lov att växa lite långsammare – i sin egen takt – mår bättre. Nu har denna dröm blivit verklighet. Vår Bjärekyckling är fortfarande en majskyckling, uppfödd precis som tidigare enligt Bjärefågels koncept. Fågeln har haft gott om plats att röra sig på i fågelstallet och den har ätit ett helt GMO-fritt vegetabiliskt foder med närodlad majs som bas. Självklart fritt från antibiotika och antibiotikaliknande medel.

Vad är då skillnaden? Jo, nu har Bjärekycklingen blivit uppgraderad med den nya långsamtväxande Rowan Ranger-kycklingen. Det är mycket vackra och spräckliga kycklingar. Framförallt växer de betydligt långsammare än de kycklingar som tidigare varit tillgängliga för uppfödning i större kommersiell skala i Sverige.

Vi kallar redan vår produkt för Bjärekyckling eftersom den är så mycket mer än bara konventionell majskyckling. Med vår nya långsamt växande kyckling är den ännu mer speciell. Vi vet att fåglarna mår bra av att få växa lite långsamt. Och kyckling som har det bra, smakar bra. Vår nya Bjärekyckling är en läckerhet för både hjärta och mage!