Du visar för närvarande Spännande kycklingbesök för Bjärefågel

Spännande kycklingbesök för Bjärefågel

BJÄREKYCKLING. De hönor och tuppar som ska bli föräldrar till Bjärefågel nya Ross Rowan Ranger-kyckling har nu tillbringat sina tio veckor i karantän. I onsdags fick Bjärefågels ledning äntligen se de nya fåglarna.
– De är väldigt fina med sina spräckliga färger och väldigt nyfikna och intresserade i temperamentet. De flyger gärna mycket och tycker om att sitta lite upphöjt, säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel.

Projektet att ändra helt kyckling från Ross 308 till den långsamtväxande och mer robusta Ross Rowan Ranger är en stor satsning för Bjärefågel, men det är också ett väldigt spännande projekt enligt vd:n.
– Vi har letat efter en mer långsamtväxande kyckling i flera år då det passar bättre i vårt koncept med lite långsammare tillväxt. Det är väldigt roligt att vi nu blir först i Sverige.

Föräldradjuren är nu cirka tio veckor. När de blir uppemot 24 veckor kommer de att ha börjat producera ordentlig med ägg. Bjärefågel kommer att börja föda upp den nya fågeln i slutet av oktober och i början av 2015 kommer Ross Rowan Ranger-kycklingarna att finnas i butik.
– Vi hoppas att konsumenterna kommer att tycka att vår nya Bjärekyckling är lika god som vi gör, säger Per-Olof Ingemarsson och ler.