Du visar för närvarande Bjärefågel tar ett steg till mot ökad djurvälfärd genom byte till Ranger Gold

Bjärefågel tar ett steg till mot ökad djurvälfärd genom byte till Ranger Gold

Bjärefågel arbetar för att ständigt ligga i framkant vad gäller kycklinguppfödning. Nu tar man ytterligare ett stort steg framåt genom att börja föda upp Ranger Gold.
– Vi byter till långsamt växande Ranger Gold-kycklingar som har mycket fina betyg både vad gäller djurvälfärd och livsmedelskvalitet, säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel i Torekow AB.

Bytet av kyckling är fortsättningen på den resa som Bjärefågel började i årsskiftet 2014-2015, då man blev först i Sverige att föda upp den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen. Nu växlar man upp ytterligare en nivå.
– Bjärekyckling-konceptet har alltid fokus på djurvälfärd och hållbarhet. Ser vi att det är möjligt att göra förändringar mot något bättre så gör vi det.

Högre krav

Att valet föll på just Ranger Gold är ingen slump. Fågeln är en kombination av en brunfjädrad Ranger-hona som ger utmärkt reproduktion och en Gold-tupp som levererar enastående prestanda för robusthet samt ben- och fothälsa. Kycklingen är dessutom godkänd av flera djurskyddsorganisationer som Better Life label i Holland, Tierschutzlabel “Für Mehr Tierschutz” i Tyskland och RSPCA Assured i Storbritannien.
De första Ranger Gold-kycklingarna har redan satts in i ett av Bjärefågels uppfödningsstall. I månadsskiftet mars-april börjar den nya uppgraderade Bjärekycklingen att säljas i butiker runt om i Sverige, samt serveras på menyerna hos de många restauranger och salladskedjor som har valt Bjärekyckling.
– Vi ställer höga krav på oss själva, både vad gäller hållbarhet och djurvälfärd och det gör även våra kunder, säger Per-Olof Ingemarsson.

Utvecklar konceptet

De nya Ranger Gold-kycklingar passar bra in i Bjärefågels koncept. Bjärekycklingar har dubbelt så mycket yta per fågel i stallet, jämfört med vad som är tillåtet. Det är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling.
– Våra Bjärekycklingar äter ett GMO-fritt vegetabiliskt foder baserat på närodlad majs. All uppfödning sker på eller nära Bjärehalvön för att minska transporterna. När vi lyfter våra fåglar omsluter vi varje enskild kyckling med två händer om kropp och vingar för att minimera skador och stress, säger Per-Olof Ingemarsson.

MER INFORMATION
Per-Olof Ingemarsson, vd Bjärefågel i Torekow AB, tel. 0706-46 19 22, e-post po@bjarefagel.se.

PRESSBILDER
Sia Andersson, kommunikationsansvarig Bjärefågel i Torekow AB, tel. 0701-55 10 66, e-post sia@bjarefagel.se.

OM BJÄREFÅGEL: Familjeföretaget Bjärefågel i Torekow AB grundades 1986 och existerar i sin nuvarande form sedan år 2000. Produkten kallas Bjärekyckling. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett hållbart sätt. Bjärekyckling är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat. Fåglarna får växa långsamt och har gott om plats att röra sig på. Bjärefågel är medlem i Svensk Fågel och Svenskt Sigill och följer deras kontroll- och omsorgsprogram. Läs mer på www.bjarefagel.se.