Förra årets Bjärekyckling-helg på G. Swensons var en stor succé och redan under arrangemanget tänkte vi att det här ska vi definitivt göra om. Den 3-5 juni är det dags. I år utökar vi antalet rätter från fem till sex, samt att vi kör arrangemanget i hela tre dagar!
G. Swensons och Bjärefågels matkreatörer Alexander Falkheden och John Englund har tillsammans skapat menyn som tar fram hela smakregistret som finns i den långsamt växande Bjärekycklingen; smaker som kommer att framhävas på bästa sätt med hjälp av nyskördade Bjäreprimörer.
Per-Olof Ingemarsson och Martin Ingemarsson, ägare till Bjärefågel kommer att vara på plats fredag och lördag för att avnjuta menyn och vara värd tillsammans med Jarl Toremalm, krögare sedan 1989 på G. Swensons Krog.
MENY
Bjärekycklingfond
Brynt smör, svamp och ramslök
Pocherat ägg
Rökt yoghurt med dill, krispigt Bjärekycklingskinn, stenbitsrom, jordärtskocka
Bjärekycklinglevermousse
kryddbröd, päronpuré med rosmarin och friterad schalottenlök
Rökt Bjärekyckling
Stekt svamp, rödbetor, potatischips, ramslöksmajonnäs,tryffel
Grillat Bjärekycklingbröst
Sauterad spetskål, grillad sparris, kycklingglace, örtslungad färskpotatis
Färska jordgubbar
Bakade rabarber, vanilj, grädde
Pris 595 kr. Vinmeny med tre viner kommer presenteras under kvällen
G. Swensons bjuder på lite bubbel mellan klockan 18:00-18:30 och sedan serveras menyn från 18:30. Hjärtligt välkomna att boka bord på telefon 0431-364590
Vi ses!