Bjärefågels vd citerad i “Saltad nota”

Bjärefågels vd citerad i “Saltad nota”

  • Inläggskategori:Diverse
Mat-Eric Nilssons nya bok “Saltad nota – Om matfusket från gatukök till gourmetkrog” rör just nu om i grytorna rejält i Sverige. Boken som handlar om förfalskade restaurangmenyer och mängder av dolda tillsatser diskuteras överallt från hemma kring köksbordet till i medierna.

På sidan 20 skriver författaren om kyckling och majskyckling. En av källorna är Bjärefågels vd Per-Olof Ingemarsson: “Inte heller de finare krogarnas majskyckling brukar vara inhemsk utan vanligtvis komma från Brasilien, Slovenien eller Danmark. Ordet majskyckling är inte definierat och behöver inte betyda något annat än att fåglarna fått någon mängd majs i fodret. De kan ha levt extremt hopträngda under industriella förhållanden och försetts med stora mängder antibiotikapreparat, men ändå hamna på menyn som ett slags kvalitetskyckling. Eftersom majskyckling har en klang av kvalitet och naturligare uppfödning blir det ett klipp för krogen att köpa den billiga importvarianten istället för den svenska från Bjärefågel, som haft större rörelsefrihet och getts bättre foder.”(Utdrag ur “Saltad nota – Om matfusket från gatukök till gourmetkrog”, utgiven 2013 av Ordfront förlag, sidan 20)