Du visar för närvarande Svensk Fågels kontrollprogram smakar bra!

Svensk Fågels kontrollprogram smakar bra!

  • Inläggskategori:Aktuellt

När du handlar kyckling i butik eller beställer kyckling på restaurang så kom ihåg att 99,5 procent av de svenska kycklinguppfödarna är ansluta till Svensk Fågel och följer dessa kontrollprogram. Det smakar gott i magen! Så fråga alltid efter svensk kyckling.

I dag har vi haft fint besök av Svensk Fågel för att gå igenom bland annat våra gemensamma mål och hur Bjärefågel följer Svensk Fågels kontrollprogram. Vi uppskattar både besöket och den granskning av tredje part som medlemskapet i Svensk Fågel innebär. Vi och övriga medlemmar i organisationen har antagit en rad överenskommelser som bland annat berör djurskydd, smittskydd, livsmedelskvalité och miljö. Bjärefågel är förutom Svensk Fågel även certifierade av Svenskt Sigill, vilket innebär att hela kedjan från majsodling till utleverans av kyckling granskas/revideras av oberoende part.

På bilden syns Pia Gustafsson, Maria Donis, och Lotta Waldenstedt från Svensk Fågel och Jörgen Larsson, Per-Olof Ingemarsson och Martin Ingemarsson från Bjärefågel.