Du visar för närvarande Affärsinriktad och engagerad ekonomiansvarig sökes

Affärsinriktad och engagerad ekonomiansvarig sökes

  • Inläggskategori:Arkiv

Vi söker en affärsinriktad och engagerad Ekonomiansvarig vars huvuduppgift blir att leda och utveckla ekonomifunktionen hos Bjärefågel i Torekow AB. Som Ekonomiansvarig kommer du ha det övergripande ansvaret för företagets ekonomi och den dagliga driften av ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter och du bör finna blandningen av dessa stimulerande för att trivas hos oss. Tillsammans med din kollega på ekonomiavdelningen sköter ni allt löpande arbete med bokföring, månadsbokslut, fakturering, in- och utbetalningar, skatter och moms med mera. Du har personalansvar för din medarbetare.

Förutom helhetsansvar för redovisningen har du också en bred affärsinriktad funktion där du stödjer verksamheten med:

Prognos och budget
Likviditetsplanering
Årsbokslut
Kontakt med banker och revisorer
Ta fram och analysera försäljningsstatistik
Prissättning, kalkylering av produkter och material, samt lagervärdering
Bidra till ökad kostnadsmedvetenhet i organisationen
Beräkna, prognostisera och följa upp investeringsprojekt.
Ansvar för analys av avvikelser och kostnadsuppföljning

Som Ekonomiansvarig sitter du med i ledningsgruppen och rapporterar till VD, ägare och styrelse. Tjänsten är placerad på kontoret i Slättaröd strax utanför Torekov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ekonomiansvarig eller motsvarande med minimum fem års arbetslivserfarenhet av en för tjänsten relevant roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillverkande bolag och därmed relevant kunskap om produktkalkylering och prissättning. Du är strukturerad, noggrann och analytisk och ser möjligheter att utveckla och effektivisera arbetet på företaget. Vidare har du god kännedom om regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel. Erfarenhet av vårt affärssystem Visma Business är meriterande. Du behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Din personlighet

Som person är du social, positiv och nyfiken. Du har intresse för affärer och drivs av att hitta nya och effektivare arbetssätt för att utveckla bolaget. Du är proaktiv och självgående i ditt arbete och trivs i en dynamisk och snabbrörlig miljö där prioriteringar och problemställningar snabbt kan ändras. Du arbetar med hög integritet, är pålitlig och är samtidigt duktig på att skapa engagemang och motivation hos människor omkring dig.

Tjänst

Tillsvidareanställning, 100 %. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via e-post. Personligt brev och cv skickar du till Erica Lifvenforth Reimer på e-postadressen erica@bjarefagel.se. Sista ansökningsdag är 2020-03-29. Vi hanterar ansökningar löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske tidigare.

Frågor

Eventuella frågor om tjänsten ställs till Erica Lifvenforth Reimer på telefon 0431-49 92 53.

Övrigt

Bjärefågel har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Om Bjärefågel i Torekow AB
Familjeföretaget Bjärefågel i Torekow AB grundades 1986 och existerar i sin nuvarande form sedan år 2000. Produkten kallas Bjärekyckling. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett hållbart sätt. Bjärekyckling är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat. Fåglarna får växa långsamt och har gott om plats att röra sig på. Bjärefågel är medlem i Svensk Fågel och Svenskt Sigill och följer deras kontroll- och omsorgsprogram. Läs mer på www.bjarefagel.se.