Du visar för närvarande Somrig caesarsallad med egen caesardressing

Somrig caesarsallad med egen caesardressing

Skriv ut

Somrig caesarsallad med egen caesardressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Förslag vin: Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2022, art.nr 2235
Vinets fruktiga drag omsluter anrättningen fenomenalt samtidigt som den med lätthet fångar även upp sältan från osten och dressingen på ett alldeles föredömligt vis, vilket blir till en vinnande kombination och ett solklart val nu när det nalkas sommar. Såväl delar av Sonoma som Napa finns representerade i detta vins druvursprung som bjuder på en ödmjuk kraft likväl som mineraliskt putsade tanniner. Det i kombination med fruktens generösa dragningskraft av jordgubbar, körsbär, svarta vinbär, plommon och mogna hallon samt en vaniljpenslad fatkryddighet där såväl tobak som cigarr vilar i bakgrunden, spelar ut i en vacker symfoni. Fruktsötman är vidare tilltalande och lieras i ett lakrisnotat vibrato av torkade örter på en underliggande platå av blodcitrusetsad syra som skänker edge och fräschör.

  • Skapat av: @livetsgoda_magazine
  • Kategori: Kycklingbröst
  • Typ av rätt: Huvudrätt

Ingredienser

Scale

2 personer:

  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sardellkräm eller 3 sardellfiléer
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl neutral olja, exempelvis raps
  • 1 dl olivolja
  • 50 gram riven ost, typ Parmigiano Reggiano
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 romansallad
  • 1 paket bacon
  • ca 150 g kycklingbröst
  • 5 st romanticatomater
  • krutonger
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • hyvlad Parmigiano Reggiano

Gör så här

  1. Börja med Caesardressingen. Mixa samman äggulan med vinägern, pressad vitlök och sardellerna. Har du använt filéer så mosa dem innan med gaffel.
  2. Häll sedan försiktigt i oljan under vispning. Slutligen så mixar du i osten och smakar av med salt och peppar. Låt stå kallt medan resten förbereds.
    3. Värm upp en stekpanna på hög värme och stek baconskivorna som du halverat. Lägg sidan åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
  3. Hyvla parmesan och lägg åt sidan i en skål. Skiva salladsbladen (önskat antal blad) till 3-4 cm stora delar och lägg åt sidan i en skål tillsammans med tomaterna som du halverar.
  4. Grilla de färska kycklingbröstfiléerna tills genomstekt (det går naturligtvis bra att steka dom på spisen i pannan, alternativt en grillpanna). Lägg åt sidan och skär upp i skivor.
  5. Blanda salladsbladen med dressing, tomater, den hyvlade parmesanen (lämna lite för garnering) och rör om försiktigt.
  6. Lägg på bacon, kycklingskivor, strö över krutonger, dra ett par varv med pepparkvarnen och toppa med resterande parmesan. Servera direkt.

Lämna ett svar