Du visar för närvarande Saftig Beer Can Chicken på grillen

Saftig Beer Can Chicken på grillen

Skriv ut

Saftig Beer Can Chicken på grillen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Skapat av: Ida, god vän till Bjärefågel
  • Kategori: Hel kyckling
  • Typ av rätt: Huvudrätt

Ingredienser

Scale

4 personer

  • 1 hel kyckling på runt 1,6 kg

Rub:

  • ½ dl salt
  • ½ dl paprikapulver
  • 2 msk senapspulver
  • 3 msk cayennepeppar
  • ½ dl socker
  • ½ dl svartpeppar
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk chiliflakes

Tillbehör:

  • Servera med valfri sås, grönsaker och till exempel potatisgratäng eller rostad potatis.

Gör så här

  1. Starta grillen. Du bör ha en temperatur i stängd grill på ca 130–150°C.
  2. Blanda ihop den smakrika rubben i en skål.
  3. Gnid in en hel kyckling med kärlek och hela kryddblandningen.
  4. Placera sedan kycklingen över en öppnad ölburk (Ida använder helst en Bombastic Hazy Juice NEIPA från Kullens Bryggeri) och ställ den stadigt på grillen – locket på, och låt magin ske.
  5. Tillagningstid är ca 1–1,5 h beroende på grill och temperatur. Tillaga kycklingen tills innertemperaturen på den tjockaste delen av bröstet har nått 83°C.
  6. Servera med valfri sås, grönsaker och till exempel potatisgratäng eller rostad potatis.
  7. Smaklig måltid!

Lämna ett svar