Du visar för närvarande Tareq TaylorMade By Bjärefågel utökar sortimentet och gör intåg på Coop

Tareq TaylorMade By Bjärefågel utökar sortimentet och gör intåg på Coop

Tillsamman med Bjärefågel har Tareq Taylor, vinnare av Kockarnas kamp 2017, utvecklat ett nytt sortiment av lättlagade måltider med Bjärekyckling som bas. Nu utökas sortimentet med tre nya rätter till grillen på Ica och Mat.se, samtidigt som konceptet lanseras på Coop.

De tre första lättlagade kycklingrätterna indisk Korma, Röd thai curry och den italienska rätten Cacciatore finns ute i handeln sedan början av året. Vecka 15 gör de också storslagen premiär på Coop, där de kommer att tas in av 289 butiker över hela landet.
– Det är tre gryträtter med färsk strimlad bröst- och lårfilé av Bjärekyckling och en färdig sås med kryddor. Allt du behöver göra är att strimla lite grönsaker, fräsa dem tillsammans med kycklingen och låta koka under lock i fem minuter. Sen har du en måltid av restaurangkvalité. Det är lite som att ha mig hemma i köket med andra ord, säger Tareq Taylor.

Samtidigt introducerar den kände kocken sina tre nya produkter för grillsäsongen på Ica och Mat.se. Det blir Klubbor Asia Style med glaze, Drumsticks Chipotle Style med glaze och Miniklubbor Dukkha Style med en rub. Med det nya konceptet hoppas Tareq Taylor göra det lättare för alla att grilla.
– I grillprodukterna är Bjärekycklingen sous-vide, det vill säga att den har tillagats färdig på låg värme i vakuumförpackning. I förpackningarna finns också glaze eller rub, så du behöver bara smaksätta med det och grilla på kycklingen för att få lite grillyta.

De lättlagade måltiderna innehåller naturliga råvaror och inga konserveringsmedel. Rätterna är förberedda och kan tillagas på bara några minuter.
– Bjärekycklingen är fri från alla typer av antibiotika och är klimatcertifierad. Sås, glaze och rub är tillverkade utan genvägar med råvaror av allra högsta kvalité och till exempel färska örter. Då smakar maten som den ska smaka. Rätterna kommer förberedda så att du enkelt kan laga dem hemma själv, säger Tareq Taylor.
Robin Lundgren, vd för Bjärefågel, ser möjligheter för konceptet att växa ytterligare i framtiden.
– Vi tror på att förenkla människors vardag och samtidigt ge dem möjligheten att äta bra mat, förberedd för att tillagas hemma på ett enkelt sätt. Då är det här ett oslagbart koncept, säger Robin Lundgren.

INFO. Läs mer på tareqtaylormade.se

MER INFORMATION
Pressbilder eller intervju med Tareq Taylor: Kommunikationsansvarig Sia Andersson, Bjärefågel i Torekow AB, telefon 0701-55 10 66, e-post sia@bjarefagel.se.
Presskontakt: Robin Lundgren, VD Bjärefågel i Torekow AB, telefon 0707-36 79 03, e-post robin@bjarefagel.se.

OM OSS: Bjärefågel i Torekow AB grundades 1986 och existerar i sin nuvarande form sedan år 2000. Produkten kallas Bjärekyckling och säljs i välsorterade livsmedelsaffärer över hela Sverige. Från första början har fokus legat på att skapa en tillsatsfri kyckling som föds upp på ett hållbart sätt. Bjärekyckling är också Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt majsbaserat GMO-fritt foder som till största delen är närodlat och de får växa långsamt och har gott om plats att röra sig. Bjärefågel är medlem i Svensk Fågel och Svenskt Sigill och följer deras kontroll- och omsorgsprogram.