Skriv ut

Bjärekycklingsoppa med vitlök och grönsaker

Ingredienser

Fyra personer:

• 1 hel Bjärekyckling
• 6 dl mjölk
• cirka 5 dl vatten
• 2 hönsbuljongtärningar
• 2 st vitlök
• 1 purjolök
• 2 stjälkar blekselleri
• 1 röd paprika
• 1 msk tomatpuré
• 1 tsk curry
• 1 lagerblad
• 2 dl Bjärepotatis
• 1 kryddmått timjan
• 1 salt och peppar
• 2 dl broccoli
• 2 dl blomkål
• 1 dl grön squash

Gör så här

1. Koka upp mjölk och vatten tillsammans med buljongtärningarna i en kastrull. För en ännu godare soppa kan du göra en egen kycklingbuljong.
2. Skär sönder kycklingen i fyra delar och lägg i kastrullen. Skumma av om det behövs.
3. Dela vitlökarna i klyftor och skala dem. Skär purjolök och blekselleri i bitar. Lägg vitlöksklyftor och grönsaker i kastrullen.
4. Tillsätt tomatpuré, curry och lagerblad. Låt koka cirka 25 minuter. Under tiden kokar du Bjärepotatisen.
5. Ta upp kycklingbitarna och rensa bort skinn och ben. Skär köttet i grova strimlor.
6. Kör soppan helt slät i en matberedare. Smaksätt med timjan och eventuellt salt och peppar. Skär broccoli, blomkål och squash i små bitar, lägg i kastrullen och låt allt koka upp tillsammans
7. Lägg i kycklingbitarna och servera.