Stekt Bjärekycklingskinn med färskost, blekselleri och stenbitsrom

Stekt Bjärekycklingskinn med färskost, blekselleri och stenbitsrom

Skriv ut

Stekt Bjärekycklingskinn med färskost, blekselleri och stenbitsrom

  • Skapat av: Bjärefågel
  • Kategori: Kycklingskinn
  • Typ av rätt: Förrätt / Snack

Ingredienser

Fyra personer:

• 12 st skinn från Bjärekyckling, gärna från kycklingbröst
• 1 ½ dl färskost
• 1 burk röd stenbitsrom
• 1 stjälk blekselleri
• 1 kruka bordskrasse
• olja till stekning
• flingsalt

Gör så här

1. Droppa lite olja i pannan och stek ett Bjärekycklingskinn åt gången. Använd en gryta till att pressa ner skinnet i stekpannan under stekning, vilket gör skinnen platta och spröda.
2. Skinnet kommer att fastna under grytan. Skär bort det med en kniv och lägg skinnen på hushållspapper.
3. Portionera ut tolv klickar färskost på fyra tallrikar. Tryck ner kycklingskinnen i färskosten och garnera med stenbitsrom, hyvlad blekselleri och krasse.
4. Strö på flingsalt och servera som snack eller förrätt.

 

Lämna ett svar