Skriv ut

Sommarens semestersallad med knaperstekt Bjärekycklingbröst

Semester och sommar på schemat och vi äter gärna lättare och mat som går att förbereda och även ta med. Det här är Livets Godas tolkning av den perfekta sommarsalladen som bygger kring svensk kvalitetskyckling från Bjärefågel som skapar en fantastisk semesterkänsla oavsett om du är hemma, ute i båten eller i sommarstugan.

Ingredienser

Fyra-sex personer:

• 750 gram Bjärekycklingbröst med skinn
• 1 msk dijonsenap
• 5 dl crème fraiche
• 1 bit pepparrot
• 1 fänkålshuvud
• 1 rödlök
• 2 romansallad
• 1 tomat
• 1 knippe rädisor
• 1 mindre zucchini
• bröd
• salt
• peppar

Gör så här

1. . Stek upp Bjärekycklingbrösten så att skinnet blir riktigt krispigt. När de är färdiga, låt svalna.
2. Blanda Dijonsenap, crème fraiche och rejält med färskriven pepparrot. Salta och peppra efter behag. Det gör inget om sältan är lite högre då du hellre saltar röran än själva salladen som då snabbt förlorar sin spänst. Ställ i kylen så smakerna sätter sig.
3. Skiva fänkål och rödlök tunt och lägg i kallt vatten. Dela romansallad grovt med händerna och lägg även denna i blöt. Dela ur tomaten och rädisorna och gör halvmånar av zucchinin.
4. Mixa sallad och grönsaker samman, skiva upp kycklingbrösten och lägg upp på salladen. Klicka över pepparrotsröran alternativt sväng ihop den med salladen. Avsluta med att riva lite mer pepparrot över toppen och dra några varv med pepparkvarnen. Servera med ett gott bröd till.