Praliner på levermousse av Bjärekyckling

Praliner på levermousse av Bjärekyckling

Av John Englund | 20-30 portioner

Övrigt | Fest | Enkelt

Ingredienser

Bjärekycklinglevermousse
• 300 g Bjärekycklinglever
• 150 g skirat smör
• ½ dl kycklingfond
• ½ citron
• 1 kvist dragon
• salt
• peppar
• rödbetspulver
• lakritspulver

Päronpuré
• 2 päron
• 1 dl socker
• ½ kvist rosmarin
Garnering:
• Bjärekycklingskinn
• Flingsalt

Gör så här

Bjärekycklinglevermousse
1. Rensa levern från hinnor och fett och bryn den i stekpanna.
2. Smält smöret och separera det från bottensatsen.
3. Lägg levern i en matberedare och tillsätt det skirade smöret under mixning. Smaksätt smeten med citronskal, hackad dragon, salt och peppar.
4. Häll upp leversmeten i en form. Låt den stå i kylen någon timme tills den har stelnat och har lagom konsistens för att rulla praliner på.
5. Rulla sedan pralinerna i rödbetspulver som du smaksatt med lite lakritspulver.

Bjärekycklingskinn
1. Baka av Bjärekycklingskinn i ugnen så de blir krispiga som chips.

Päronpuré
1. Lägg socker i en gryta och smällt tills det blir karamelliserat.
2. Ta bort kärnhuset på päronen och skär dem i grova bitar.
3. Låt koka i grytan tillsammans med rosmarin och det karamelliserade sockret, tills det har blivit en marmelad.
4. Mixa blandningen och smaksätt med salt och peppar.

Servering:
1. Hacka Bjärekycklingskinn i bitar. Lägg upp pralinerna och toppa med päronpuré, Bjärekycklingskinn och flingsalt.
2. Smaklig måltid!