Swedish

Örtfyllt Bjärekycklingbröst med risotto

Örtfyllt Bjärekycklingbröst med risotto

Av John Englund | 4 portioner

Huvudrätt | Fest | Enkelt

Ingredienser

Örtfyllt Bjärekycklingbröst:
• 4 Bjärekycklingbröst
• ½ dl skuren färsk dragon
• rivet skal från en ½ citron
• salt och peppar
• 1 dl grädde
Risotto:
• 3 dl risottoris
• 1 schalottenlök
• 30 g smör
• 5 dl kycklingfond
• 2 dl vitt vin
• 100 g riven parmesan
• salt och peppar

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 130°C och börja sedan tillaga risotton som tar längst tid. Fräs ris, lök och smör i en kastrull utan att det tar färg.
2. Tillsätt den uppvärmda kycklingfonden och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i cirka 30 minuter.
3. Ta bort innerfilen från Bjärekycklingbrösten. Mixa innerfiléerna med dragon, citron, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan matberedaren mixar.
4. Häll färsen i en spritspåse. Skär ett snitt i kycklingbrösten och fyll dessa med örtfärsen.
5. Bryn Bjärekycklingbrösten i en stekpanna med rikligt med smör. Lägg dem på en plåt och kör färdigt i ugnen på 130°C tills de har en innertemperatur på 68°C. Ta ut de örtfyllda Bjärekycklingbrösten och låt vila på en skärbräda. Innertemperaturen kommer att stiga till cirka 72°C på några minuter.
6. Slå på resten av vinet på risottoriset när fortfarande har tuggmotstånd. Salta och peppra och avsluta med att hälla i den rivna parmesanosten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en klick smör.

Tips: Servera gärna med en smörad kycklingfond och rikligt med örter.