Lårfilérullader av Bjärekyckling i ädelostsås

Lårfilérullader av Bjärekyckling i ädelostsås

Skriv ut

Lårfilérullader av Bjärekyckling i ädelostsås

  • Skapat av: Bjärefågel
  • Kategori: Kycklinglårfilé
  • Typ av rätt: Huvudrätt

Ingredienser

Fyra portioner: 

• 10 st Lårfiléer av Bjärekyckling
• 2 msk dijonsenap
• 2 hela saltgurkor
• 10 st champinjoner

Sås:
• 3 dl färsk Bjärekycklingfond eller likvärdig fond av hög kvalité
• 150 g ädelost
• 5 dl grädde
• salt och peppar

Övrigt:
• tandpetare

Gör så här

1. Skär saltgurkorna i stavar. Lägg ut lårfilén platt med skinnsidan neråt. Bred på dijonsenap och lägg på en stav saltgurka. Rulla ihop och sätt en tandpetare i kanten.
2. Stek rulladerna på ett stekjärn för att få lite färg och yta. Skär champinjonerna i skivor och stek på även dem.
3.  Häll på fond, grädde och ädelost. Låt koka samman i några minuter och kontrollera att rulladerna är genomstekta. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med pasta.

Lämna ett svar