Skriv ut

Hel grillad Bjärekyckling med chilirub och potatisstomp med Västerbottenost

Ingredienser

Fyra personer:

Bjärekyckling med chilirub:
• 1 Bjärekyckling
•  salt och svartpeppar
• 1 msk kummin
• 1 msk gula senapsfrön
• 1 msk korianderfrö
• 3 msk muscovadosocker
• 1 msk chiliflagor
• ½ msk rosépeppar
• 3 msk smör
• 4 kvistar färsk dragon
• 1 solo vitlök
• salt och peppar

Potatisstomp med Västerbottenost:
• 800 g skalad mjölig potatis
• 1 dl grädde
• 1 dl mjölk
• 2 msk smör
• 1 dl skuren gräslök
• 100 g riven Västerbottenost
• salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C och börja sedan göra chiliruben. Lägg kummin, gula senapsfrön, korianderfrö, muscovadosocker, chiliflagor och rosépeppar i en mortel och krossa och blanda.
2. Gnid in Bjärekycklingen med chiliruben. Lossa sedan försiktigt på skinnet på Bjärekycklingens bröst och fyll med smör, hackad solo vitlök och färsk dragon. Salta och peppra.
3. Lägg kycklingen på grillgaller med braspanna under. Stek i ugnen på 175°C i cirka en timme, tills innertemperaturen på Bjärekycklingen är 72°C grader.
4. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka upp grädde, mjölk och smör. Vispa ihop ingredienserna och smaksätt med västerbottenost, gräslök, salt och peppar.

Tips: servera med grillad citron.