Swedish

Bjärekycklingkorv med potatismos

Bjärekycklingkorv med potatismos

Av John Englund | 4 portioner

Huvudrätt | Vardag | Enkelt

Ingredienser

• 600 g urbenade Bjärekyckling-ovanlår med skinn
• lammfjälster
• kryddpeppar
• salt och peppar
• Eventuellt lite vatten om färsen blir för hård (det går även bra att byta vattnet mot äppelcider eller vitt vin för smakens skull).

Gör så här

1. Mal de urbenade Bjärekyckling-ovanlåren med skinn i en köttkvarn. Mal hälften fint och hälften grovt.
2. Blanda köttet med kryddorna, stek ett smakprov och smaksätt eventuellt med mer kryddor.
3. Fyll en spritspåse med färsen och ha en tyll på spritspåsen så du får plats att trä upp lammfjälstret på tyllen. Spritsa sedan i färsen i hela fjälstret.
4. När du har fyllt fjälstret knyter du det i ena änden och fördelar färsen jämt i hela. Mät ut lagom längd på första korven och snurra sedan korven. Du behöver inte knyta.
5. Med hjälp av första korven mäter du var du snurrar nästa korv. När du fått ut korvar av det hela, knyter du ihop fjälstret. Låt vila i kyl gärna ett dygn.
6. Stek, koka eller grilla Bjärekycklingkorven och servera med goda tillbehör. Här har vi valt potatismos, grovsenap, picklad rödlök och krasse.Tips: Vill du ha en lite tjockare korv så använd svinfjälster.