Bjärekycklingbröst med sambal oelek-sås

Bjärekycklingbröst med sambal oelek-sås

Av Ulrika Ingemarsson | 4 portioner

Huvudrätt | Vardag | Enkelt

Ingredienser

• 600 g bröst av Bjärekyckling
• 4 dl grädde
• 3 msk pesto
• 1 tsl sambal oelek
• 2 dl hackade soltorkade tomater i olja
• salt
• parmesan
• rucola
• cocktailtomater
• pinjenötter
• salt & peppar
• pasta, gärna penne eller tagliatelle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120°C och lägg upp Bjärekycklingbrösten på bleck eller i ugnsform. När ugnen är varm sätt in kycklingen i mitten av ugnen och tillaga till den tjockaste delen av bröstet har en innertemperatur på 68°C.
  2. Tag ut brösten ur ungen och låt vila under folie i cirka 5 minuter. Temperaturen stiger då ytterligare några grader.
  3. Blanda samman grädde, pesto, sambal oelek och de hackade soltorkade tomaterna. Koka upp såsen och avsmaka med salt.
  4. Koka pastan och bred ut på ett stort fat. Skiva upp kycklingbrösten i en till två centimeter tjocka skivor och lägg ovanpå pastan. Häll såsen över pastan och kycklingen.
  5. Strö över rucola, cocktailtomater, pinjenötter och lite salt och peppar. Smaklig måltid!