Du visar för närvarande Bjärefågel har ej fiskmjöl i fodret

Bjärefågel har ej fiskmjöl i fodret

  • Inläggskategori:Aktuellt

Med anledning av Livsmedelsverkets larm om höga halter dioxin i eko-ägg som kan bero på fodersammansättning vill vi förtydliga att våra kycklingar inte äter ekologiskt foder, där fiskmjöl i regel ingår. Vi har stället ett eget foderkoncept där basen är närodlad GMO-fri majs. Allt vårt foder är vegetabiliskt och det mesta odlas inom 10 mils avstånd.

Majs, baljväxter, spannmål, gräs, soja, vitaminer, mineraler och aminosyror är vad Bjärekycklingarna äter. Fodret är helt vegetabiliskt och helt utan tillsatser och vi kan garantera att det varken förekommer fiskmjöl, köttmjöl, antibiotikaliknande preparat eller genmodifierande produkter. All soja som våra uppfödare som levererar till Bjärefågel har använt under 2016, är certifierad enligt ProTerra eller RTRS via foderföretagen Lantmännen och Svenska Foder i egenskap av importörer av soja. All soja som våra uppfödare använder till kyckling är GMO-fri.

Genom att använda lokalt odlat foder och återföra gödseln till traktens odlingar kan vi bidra till att kretsloppet fungerar.