Vår kyckling - Ranger GOLD

Bjärefågel letade länge efter en möjlighet att föda upp en mer långsamt växande kyckling. Vi tror att en kyckling som får lov att växa lite långsammare – i sin egen takt – mår bättre. Vid årsskiftet 2014/2015 var vi med och förde in den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen i Sverige.

 

Nu har vi tagit ytterligare ett stort steg framåt genom att börja föda upp Ranger Gold. Den nya kycklingen är också är långsamt växande och har mycket fina betyg både vad gäller djurvälfärd och livsmedelskvalitet.

 

Att valet föll på just Ranger Gold är ingen slump. Fågeln är en kombination av en brunfjädrad Ranger-höna som har god fortplantning och en Gold-tupp som är väldigt robust och har utmärkt ben- och fothälsa. Resultatet blir en kyckling som passar utomordentligt för Bjärekyckling-konceptets fokus på djurvälfärd och hållbarhet.

Ranger Gold är godkänd av flera djurskyddsorganisationer som Better Life Label i Holland,  Tierschutzlabel “Für Mehr Tierschutz” i Tyskland och RSPCA Assured i Storbritannien. 

Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar.