Swedish

Foder

 

Vårt foder

Majs, baljväxter, spannmål, gräs, soja, vitaminer, mineraler och aminosyror är vad Bjärekycklingarna äter. Fodret är helt vegetabiliskt och helt utan tillsatser och vi kan garantera att det varken förekommer fiskmjöl, köttmjöl, antibiotikaliknande preparat eller genmodifierande produkter. All soja som våra uppfödare som levererar till Bjärefågel använder är certifierad enligt ProTerra eller RTRS via foderföretagen Lantmännen och Svenska Foder i egenskap av importörer av soja. All soja som våra uppfödare använder till kyckling är GMO-fri.

“Först använde vi fransk majs som foder till våra kycklingar, för då var den inte GMO-manipulerad som den amerikanska. Men helst ville vi använda grödor som var odlade här hemma. ”Det finns inga svenska majsbönder som odlar majs för tröskning”, sade foderindustrin. Men en sommarnatt här på Bjäre blev vi tipsade om Jan-Erik, en bonde söder om Helsingborg. Han odlade majs för tröskning, men hade inte några kunder!
Vi ringde upp honom och blev bästa kompisar på fem minuter. Tillgång och efterfrågan hittade varandra! Sedan dess är Jan-Erik en viktig del av Bjärefågel.”   /Per-Olof Ingemarsson

Genom att använda lokalt odlat foder och återföra gödseln till traktens odlingar kan vi bidra till att kretsloppet fungerar.