Swedish

Uppfödning

Gott om plats

När vi började föda upp kyckling, så fick vi veta att kycklingarna inte alls behövde ha utrymme att springa fritt. ”Kycklingar bor där man ställer ner dem, de behöver inte ha en massa plats”, sa expertisen. Då målade vi blå fläck på ryggen på en kyckling för att vi skulle känna igen den. Sedan släppte vi ut den i stallet för att kolla hur den gjorde… Inte sjutton stod den stilla! Nej, kycklingar kutar runt och vill ha gott om plats!

Därför har våra kycklingar väldigt gott om utrymme att röra sig på i fågelstallarna. Standard i Europa är cirka 42 kg kyckling per kvadratmeter. I Sverige får man som medlem av Svensk Fågel ha 36 kg fågel per kvadratmeter. Vi har cirka hälften av det. Tack vare vår låga stallbeläggning behöver vi inte ge våra fåglar det antibiotikaliknande preparatet koccidiostatika. De får heller inte någon antibiotika. Bjärekycklingar håller sig naturligt friska.

Vårt mål är att leverera landets godaste kyckling och erfarenheten har lärt oss att kycklingar som har det bra smakar bra.

Läs om våra uppfödare