Bjärekyckling logotyp

Kycklingar som föds upp på majs blir saftiga och får en god smak. När man dessutom låter dem få växa i sin egen takt blir köttet mört, helt utan tillsatser. På Bjärefågels produkter kommer du aldrig se beskrivningar som ”mörad kyckling”, det blir våra kycklingar helt naturligt.

När du köper vår Bjärekyckling kan du vara säker på att få en produkt utan tillsatser. Med andra ord, en ren delikatess. På våra färska oförädlade produkter står det bara ett ord i ingrediensförteckningen: KYCKLING. Så tycker vi att det ska vara. 

Vi brinner inte bara för god kyckling utan arbetar också aktivt med frågor som etisk djurhållning och minskad miljöpåverkan. Våra kycklingar är kläckta, uppfödda, slaktade, styckade och förädlade i Sverige. Fåglarna har gott om plats att röra sig på och all hantering, inklusive i och urlastning vid transport, sker för hand.  

Nedan kan du se några av våra mest välkända produkter, samt lite nyheter. Om du skulle sakna någon av dessa eller våra andra produkter i din lokala butik kan du be din handlare att beställa hem! 

Våra mest välkända produkter

KycklingBröst

Färska Bjärekycklingbröst är putsade för hand. Den fina ytan på skinnet visar på hög kvalité och får en vacker krispig yta vid tillagning. 

Bjärekycklingbröst paketerad

Kycklingklubbor

Färska Bjärekycklingklubbor innehåller inget ryggben, vilket ger högt köttutbyte. Alla klubbor är putsade för hand av vår duktiga personal. 

Färska Bjärekycklingklubbor paketerade

Hel kyckling

Färsk hel Bjärekyckling är en perfekt måltid för cirka fyra personer. Dela gärna kycklingen vid ryggbenet och platta ut för snabbare tillagning. 

Hel färsk kyckling från Bjärefågel, paketerad.

Kycklingben

 Färska Bjärekycklingben passar bra både till middagen och buffén, och är en favorit hos barnen. Allra godast är att marinera och grilla benen eller tillaga dem i ugn.  

337 Farska Bjarekycklingben_web

KycklingLårfiléer

Färska Bjärekycklinglårfiléer är enligt finsmakarna den allra bästa delen på Bjärekycklingen. Delen har en högre fetthalt och är enkel att grilla eller steka.   

Paketerade kycklinglårfiléer från Bjärefåge

Örtm. kycklingminiklubbor

Örtmarinerade Bjärekycklingminiklubbor är en favorit som passar bra både som snacks och till buffé. Miniklubban är den innersta delen på kycklingvingen. 

Paketerad örtminiklubba från Bjärefågel.

LÄTTRÖKTA KYCKLINGBRÖST

Lättrökta Bjärekycklingkycklingbröst är goda att äta i tunna skivor, på smörgås eller på delikatesstallriken. Produkten är färdig att äta.

Paketerade lättrökta kycklingbröst från Bjärefågel.

Kycklinglårfiléer Sous-vide​

Lättrökta Bjärekyckling kycklinglårfiléer sous-vide är lårfiléer som är tillagade. Produkten är färdig att äta. Grilla eller stek för yta och värme. 

Lättrökta sous-vide kycklinglårfiléer från Bjärefågel, paketerad.

Rostad kycklingFond

Vår rostade Bjärekycklingfond är tillverkade av kycklingskrov och kycklinghals, lök, morot och palsternacka. Lite saltad för smaken.  

Färsk rostad Bjärekycklingfond, i burk

Kycklingköttbullar

Kycklingköttbullar av Bjärekyckling och svenska råvaror (gäller ej potatisfiber och kryddor). Fria från allergener, onödiga tillsatser och E-nummer. Produkten är färdig att äta. Köttinnehåll är 81 %.

030 Kycklingkottbullar, 360 g_web

TOREKORV

Torekorv, vår kyckling grillkorv, är gjord på Bjärekyckling och svenska råvaror (gäller ej potatisfiber och kryddor). Produkten är fri från allergener och onödiga tillsatser. Kötthalt är 80 %.

Paketerad Torekorv kyckling grillkorv från Bjärefågel.

Örtmarinerade kycklingklubbor

Örtmarinerade Bjärekycklingklubbor säljs färdigmarinerade och tillagas på grill eller i ugn. Passar utmärkt på till exempel en buffé.                                                                        

Paketerade örtmarinerade kycklinklubbor från Bjärefågel.

Ren och skär

Inspiration

Klicka här för att ta dig till vår webbshop, där kan du bläddra i vårt sortiment och köpa Bjärekyckling.

Hel kyckling med citron, olja och färska kryddor.
Kycklingfilé med olja och färska örter.
Kcyklingklubba med olja och kryddor.
Ovanlar med apelsin och kryddor.
Kyckling-lårfilé med olja och kryddor.
Kycklingben med färska örter och kryddor.
Miniklubbor av kyckling med olja och chili.
Grillad och marinerad kycklingklubba med färska örter.
Lättrökta kycklingbröst på en bädd av kål.
Lättkokt innerfilé av kyckling med tomater, rotfrukter och örter.

Vad är skillnad mellan kyckling och

Bjärekyckling?

Har du frågor eller funderingar?
Varmt välkommen att kontakta oss – vi finns här för dig!