Du visar för närvarande Mycket bättre fothälsa med vår långsamt växande kyckling

Mycket bättre fothälsa med vår långsamt växande kyckling

  • Inläggskategori:Aktuellt

Visste ni att vi inspekterar fötterna på våra kycklingar? Under överinseende av Livsmedelsverkets besiktningsveterinärer, så bedömer veterinärbiträdena fötterna på 100 fåglar från varje flock. Varför är detta så viktigt? Jo, därför att utifrån kycklingarnas fötter kan vi bedöma deras fothälsa och deras allmänhälsa. Fötterna visar också på om vi behöver justera något i stallmiljön.

Sedan vi började föda upp den mer långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen har vi sett en markant förbättring av fothälsan på våra Bjärekycklingar. På en skala där maxpoängen ligger på 200 har vi väldigt ofta ett värde på 0. Överhuvudtaget har vi sett en stor förbättring i fåglarnas välmående sedan bytet av fågel, och det är väldigt roligt då fokus i vårt koncept och uppfödningsarbete ligger på att ha en bra hälsa hos våra djur.
– Det är som att vi har gått 20-30 år tillbaka i tiden. Vår nya långsamt växande kyckling gör att det är väldigt roligt att föda upp fåglar, säger Bjärefågels vd Per-Olof Ingemarsson.

Arbetet för att förbättra djurhälsan fortsätter. Vi är ständigt på utkik efter nya metoder och möjligheter för att ytterligare höja djuromsorgen i våra stallar och även förbättra smak och resultat på vår slutprodukt!