Du visar för närvarande Graffitikonstnärer ställer till med målarfest för kycklingar

Graffitikonstnärer ställer till med målarfest för kycklingar

Bjärefågels efterlysning av graffitikonstnärer till att dekorera innerväggarna i ett kycklingstall gav resultat. Lördag och söndag 9-10 april samlas fem graffitikonstnärer och ställer till med målarfest i ett stall utanför Torekov.


– Vi efterlyste graffitikonstnärer för att hjälpa oss att måla djungelmiljö i ett av våra kycklingstall. Alla hönsfåglar härstammar ursprungligen från djungelhönan och vi tror att djungelmiljö på väggarna kan ha en positiv effekt på våra kycklingar, säger Per-Olof Ingemarsson, vd för Bjärefågel.
Vanligtvis är Bjärefågels stallväggar vitmålade.
– Vi människor påverkas av vilka färger vi har runt omkring oss och det gör även djur. Kycklingar är dessutom väldigt nyfikna och vi tror att de kan stimuleras av en mer skiftande miljö på väggarna.

Till sin hjälp att koordinera projektet har Bjärefågel den lokala graffitikonstnären Tim Nedrup, även känd under sitt artistnamn Tim Timmey.
– Jag tycker att det är ett intressant projekt och nappade direkt. Även om jag ska erkänna att jag först trodde att det hela var ett aprilskämt, säger Tim Nedrup och ler brett.
Då det är det för stort projekt för en person har Tim Nedrup bjudit med vännerna och graffitikollegorna Adam Algotsson (Appear), Christian Palla, Marian Dembkiewicz och Björn Svensson.
– Jag tycker att det är roligt att Bjärefågel tar ut svängarna och väljer att kontakta graffitimålare. Konstformen har fått stort uppswing på senare år och blir bara mer och mer efterfrågad. Vi ser fram emot detta roliga projekt och längtar efter att få sätta igång.

Målningarna kommer främst att beskådas av Bjärefågels kycklingar, men i början av maj kommer även allmänheten att se få se konstverken.
– Vi kommer att ha Öppen gård lördagen den sjunde maj klockan 10-15. Då kommer besökare att kunna titta på våra Bjärekycklingar genom ett besöksfönster. Och så kommer de att kunna beskåda våra nya konstverk, så klart! Vi ställer även till med lite fest på gårdsplanen och bjuder på Bjärekyckling för alla som vill smaka, säger Per-Olof Ingemarsson.

Fotnot. Följ målarfesten på www.facebook.se/bjarefagel och under Bjarefagel på Instagram, samt via hashtaggen #Bjarefagelgraffiti.