Du visar för närvarande Idag offentliggjorde vi att vår Bjärekyckling är klimatcertifierad!

Idag offentliggjorde vi att vår Bjärekyckling är klimatcertifierad!

  • Inläggskategori:Aktuellt

Vilken dag! Vi har blivit kontaktade av radio, tidning, webbmedia och magasin i en omfattning jag tidigare inte varit med om. Det har varit många positiva samtal under dagen. Tyvärr har vi inte kunna besvara alla (vi är en liten organisation),  men vi inleder morgondagen med att kontakta alla missade samtal och mejl.

Klimatcertifieringen innebär att vi har minimerat klimatpåverkan av vår växtodling till kycklingfoder, våra gårdar där kycklingen föds upp, vår produktion och våra transporter. Svensk Sigill uppskattar att våra åtgärder sänker klimatpåverkan uppåt 25 procent. Men vi är inte nöjda, vi vill fortsätta finna innovationer och idéer som gör att vi reducerar klimatpåverkan ytterligare.

Själv har jag varit i Stockholm och besökt mängder av butiksägare idag. Jag har fått väldigt positiv feedback och många intressanta frågor. Många lade spontana order. Jag kommer fortsätta besöka butiksägare i Stockholm hela veckan, medan mina kollegor besöker butiksägare i Göteborg, Skåne och Halland.

Jag hoppas att vår klimatcertifiering blir banbrytande trend även hos andra producenter. I slutändan är det upp till dig och mig som konsument att ställa krav och göra aktiva val.

Till sist, tack för all uppmärksamhet och positiv feedback! Extra tack till vår produktionschef Daniel Karlsson  som arbetat väldigt hårt och målmedvetet det här de senaste månaderna med att ro klimatcertifieringen i hamn.

Robin Lundgren, vd för Bjärefågel