Passion för mat, Göteborg, 24-26 februari
“Mat med kärlek” är temat på årets Passion för mat, som dessutom firar tio år. Så räkna med extra firande i år!
“Mat med kärlek” är temat på årets Passion för mat, som dessutom firar tio år. Så räkna med extra firande i år!
Vilken dag! Vi har blivit kontaktade av radio, tidning, webbmedia och magasin i en omfattning jag tidigare inte varit med om. Det har varit många positiva samtal under dagen. Tyvärr har vi inte kunna besvara alla (vi är en liten organisation), men vi inleder morgondagen med att kontakta alla missade samtal och mejl.
Hos Bjärefågel i Torekow AB föder man upp kyckling med fokus på hållbarhet och visionen att kyckling som har det bra, smakar bra. Nu tar företaget ett banbrytande steg mot ökad hållbarhet och bättre klimat. Som första kycklingproducent någonsin klimatcertifierar man sin uppfödning och produkten Bjärekyckling.
Idag fick vi fint besök av Camilla Rosenlund från Båstad Turism som meddelade att Bjärefågel är en av årets företagshjältar i Båstads kommun. Priset bestod av både diplom, vacker glasskulptur av Richard Rackham och en tårta. Tack så mycket, vi blev jätteglada!
PRODUKTNYHET. Bjärefågel presenterar nu sin nya Bjärekyckling wienerkorv, som är hantverksmässigt tillverkad från grunden med Bjärekyckling som råvara.
Till hjälp att tillverka wienerkorven har Bjärefågel tagit in den kända korvtillverkaren Per i Viken, som tillverkar korv enligt alla konstens regler.
– Att föda upp bra kyckling är en konst och att göra bra korv är också en konst. Med vår nya Bjärekyckling wienerkorv kombinerar vi allt det kunnande som finns hos Bjärefågel och hos Per i Viken. Det ger en wienerkorv av högsta kvalitet med mycket smak, säger Per-Olof Ingemarsson, ägare och grundare av Bjärefågel.
Välkommen till Sveriges mesta matmässa som äger rum på Stockholmsmässan! Förutom Bjärefågel hittar ni en mängd utställare med allt från choklad till fisk och vin.
Inspireras, njut, dofta, prova, handla och upplev alla världens smaker på Älska Mat – Vin & Deli.
Med anledning av Livsmedelsverkets larm om höga halter dioxin i eko-ägg som kan bero på fodersammansättning vill vi förtydliga att våra kycklingar inte äter ekologiskt foder, där fiskmjöl i regel ingår. Vi har stället ett eget foderkoncept där basen är närodlad GMO-fri majs. Allt vårt foder är vegetabiliskt och det mesta odlas inom 10 mils avstånd.
Stort grattis till Catrin Weiefors! Det blev en strid på kniven, men det är Catrin Weiefors med sitt recept på “Grillad citronrökt Bjärekyckling” som tar hem förstapriset i Bjärefågels stora recepttävling 2016. Priset består av Bjärekyckling till ett värde av 3 000 kr samt en kycklinggrill.
Förra årets Bjärekyckling-helg på G. Swensons krog var en stor succé med många nöjda gäster. Nu gör Bjärefågel och G. Swensons om favoriten i repris.
– Redan under arrangemanget tänkte vi att det här ska vi definitivt göra om. Den 3-5 juni är det dags. I år utökar vi antalet rätter från fem till sex, samt att vi kör arrangemanget i hela tre dagar, säger Jarl Toremalm, krögare på G. Swensons krog.
Stort tack till alla som besökte oss på Öppen gård. Vi hade cirka 500 besökare på fem timmar och vi är väldigt glada att det var så många som ville hälsa på oss.
Förra årets Bjärekyckling-helg på G. Swensons var en stor succé och redan under arrangemanget tänkte vi att det här ska vi definitivt göra om. Den 3-5 juni är det dags. I år utökar vi antalet rätter från fem till sex, samt att vi kör arrangemanget i hela tre dagar!