Örtmarinerade kycklingminiklubbor med hemmagjorda pommes frites
- Kategori: Örtmarinerade kycklingminiklubbor
- Typ av rätt: Förrätt / Huvudrätt
Ingredienser
Fyra personer:
Örtmarinerade miniklubbor:
• 1 kg örtmarinerade miniklubbor (finns i Bjärefågels sortiment)
Sås:
• 2 äggulor
• 2 msk äppelcidervinäger
• 2 msk dijonsenap
• 2 dl bladpersilja
• 2 msk dragon
• 1 dl gräslök (vid säsong april-maj: byt ut gräslöken mot ramslök)
• ca 3 dl matolja
• salt och peppar
Pommes frites:
• 6 bakpotatisar
• 1 liter neutral matolja eller kycklingfett
Gör så här
Örtmarinerade miniklubbor:
1. Lägg de örtmarinerade miniklubborna på ett galler med braspanna under och stek i ugn på 225°C. Använd en ugnstermometer för att mäta innertemperaturen i den tjocka delen på miniklubban. De är färdiga när de når 83°C.
2. Låt vila i några minuter innan servering
Sås:
1. Mixa örterna med äggulor, vinäger och dijonsenap.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning.
3. Smaka av med salt och peppar.
Pommes frites:
1. Skär potatisen i stavar och skölj i vatten. Låt rinna av och torka väl innan fritering.
2. Hetta upp oljan till 160C i en gryta och fritera potatisen.