Kycklingbröst med jordgubbs- och fetaostsallad samt flädermajonnäs
- Kategori: Kycklingbröst
- Typ av rätt: Huvudrätt
Ingredienser
Fyra personer:
Kyckling:
• 150 g fetaost
• 1 huvud romansallad
• 65 g ruccolasallad
• 1 dl pistaschnötter, utan skal
Flädermajonnäs:
• 2 äggulor
• 1 msk äppelcidervinäger
• ½ tsk salt
• 2 dl rapsolja
• 2 msk koncentrerad flädersaft
Tillbehör:
• färskpotatis
• sparris
Gör så här
1. Krydda kycklingbrösten med salt och vitpeppar och bryn dem på hög värme i en stekpanna tills de har fått fin färg.
2. Lägg över kycklingbrösten i en ugnsfast form och stek klart i mitten av ugnen, 175°C, cirka 20 minuter. Kontrollera så att kycklingbrösten är ordentligt genomstekta. Är de fortfarande rosa inuti behövs en stund till i ugnen.
3. Gör majonnäsen under tiden. Vispa ihop äggulor, vinäger och salt i en skål. Häll ner oljan under kraftig vispning. Häll droppvis i början, därefter går det att hälla snabbare.
4. Blanda ner flädersaften och smaka av med salt.
5. Rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Bryt fetaosten i mindre bitar.
6. Strimla romansalladen och blanda med ruccolasallad, jordgubbar och fetaost. Lägg över i en skål.
7. Hacka pistaschnötterna och strö över salladen.
8. Skiva kycklingbrösten och servera med salladen, majonnäsen, stekt sparris och kokt färskpotatis.