You are currently viewing Kycklingbröst med jordgubbs- och fetaostsallad samt flädermajonnäs

Kycklingbröst med jordgubbs- och fetaostsallad samt flädermajonnäs

Print

Kycklingbröst med jordgubbs- och fetaostsallad samt flädermajonnäs

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Kycklingbröst
  • Cuisine: Huvudrätt

Ingredients

Fyra personer:

Kyckling:
 150 g fetaost
1 huvud romansallad
65 g ruccolasallad
1 dl pistaschnötter, utan skal

Flädermajonnäs:
2 äggulor
1 msk äppelcidervinäger
½ tsk salt
2 dl rapsolja
2 msk koncentrerad flädersaft

Tillbehör:
färskpotatis
sparris

Instructions

1. Krydda kycklingbrösten med salt och vitpeppar och bryn dem på hög värme i en stekpanna tills de har fått fin färg.
2. Lägg över kycklingbrösten i en ugnsfast form och stek klart i mitten av ugnen, 175°C, cirka 20 minuter. Kontrollera så att kycklingbrösten är ordentligt genomstekta. Är de fortfarande rosa inuti behövs en stund till i ugnen.
3. Gör majonnäsen under tiden.  Vispa ihop äggulor, vinäger och salt i en skål. Häll ner oljan under kraftig vispning. Häll droppvis i början, därefter går det att hälla snabbare.
4. Blanda ner flädersaften och smaka av med salt.
5. Rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Bryt fetaosten i mindre bitar.
6. Strimla romansalladen och blanda med ruccolasallad, jordgubbar och fetaost. Lägg över i en skål.
7. Hacka pistaschnötterna och strö över salladen.
8. Skiva kycklingbrösten och servera med salladen, majonnäsen, stekt sparris och kokt färskpotatis.

Leave a Reply