You are currently viewing Fireballmarinerade kycklingklubbor med kryddhet dipp

Fireballmarinerade kycklingklubbor med kryddhet dipp

Skriv ut

Fireballmarinerade kycklingklubbor med kryddhet dipp

Förslag dryck: art.nr. 332, Fireball Cinnamon & Whisky Liqueur, Kanada, 500 ml, 33%,.

Likören som mixar kanel, hetta och whisky är förföriskt god på egen hand men nu vill vi tänka utanför boxen och klurade på om den inte också kunde fungera tillsammans med ett snack och se – det kunde den! Kyld tillsammans med Bjärekycklingklubbor som glaserats med bland annat Fireball – och en sötstark dipp till det blev en riktig hit.

Alla som bakat kanelbullar kommer himla med ögonen när det sniffas på denna kanelkryddiga likör där även vanilj och ingefära kikar fram. Smaken är simmigt söt initialt men stramas snabbt upp av kryddhet kanel, whiskykänsla och inlagd ingefära som följer med i avslutet där det hintas apelsinfruktighet.

När vågade du matcha en likör till mat senast? Nu är våra kycklingklubbor mer som ett snacks men oj så bra det är tillsammans och hur fint likören fångar upp det rökiga samt chiliheta i maten. Att sältan även är accentuerad i kycklingskinnet gör det bara än godare samman. Och så länkas naturligtvis drycken med marinaden som smetats på kycklingen samt i dippen. Gott!

 

  • Skapat av: whiskybourbon_magazine
  • Kategori: Kycklingklubba
  • Typ av rätt: Förrätt / Snack

Ingredienser

8 st kycklingklubbor
Fireball
sweet chili
japansk soja
sesamfrön
balsamvinäger
olivolja
honung
salt
svartpeppar
chili

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Gnid in kycklingen i salt.
2. Gör en marinad på lite honung, sweet chili, chiliflakes, japansk soja, Fireball, balsamvinäger och sesamfrön. Pensla kycklingen med marinaden. Låt stå en stund så att marinaden får sätta sig.
3. Kör i mitten av ugnen och pensla kontinuerligt tills du har riktigt krispigt skinn. Tillaga tills den tjockaste delen av kycklingklubban har en innertemperatur på 85°C.
4. Blanda en dipp på sweet chili, lite olivolja, japansk soja, en skvätt Fireball och sesamfrön. Servera till de krispiga kycklingklubborna.

Tips! Om du inte tycker att skinnet är krispigt nog, så går det bra att steka upp klubborna lite snabbt i stekpanna efter tillagningen i ugn.

Lämna ett svar