You are currently viewing Tryffelsås av kycklingfond

Tryffelsås av kycklingfond

Print

Tryffelsås av kycklingfond

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Kycklingfond
  • Cuisine: Sås

Ingredients

Fyra personer:

• 0,5 liter kycklingfond (eller likvärdig fond av hög kvalité)
• 1 st hackad bananschalottenlök
• 1/2 dl hackade champinjoner
• cirka 25 g smör
• 2-3 msk äppelcidervinäger
• tryffel eller tryffelolja
• salt
• peppar

Instructions

1. Reducera fonden till hälften genom att låta den sjuda långsamt.
2. Tillsätt löken & champinjonerna i fonden, låt sjuda försiktigt.
3. Bryn smöret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Separera det klara smöret från bottensatsen, som inte ska användas.
4. Smaksätt såsen med äppelcidervinäger, det brynta smöret, tryffel (eller tryffelolja), salt och peppar till önskad smak.
5. Om du vill ha en klar sås så silar du bort lök champinjoner. Annars låt dessa vara kvar.

Leave a Reply