Grillad Bjärekyckling fylld med gravad citron och rosmarin

Grillad Bjärekyckling fylld med gravad citron och rosmarin

Print

Grillad Bjärekyckling fylld med gravad citron och rosmarin

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Hel kyckling
  • Cuisine: Huvudrätt

Ingredients

Fyra personer:

Grillad Bjärekyckling:
•  1 hel Bjärekyckling
•  1 citron
•  1 msk salt
•  1 msk socker
•  4 kvistar färsk rosmarin
•  salt och peppar

Dressing på picklade grönsaker:
•  2 äggulor
•  1 msk dijonsenap
•  1 msk äppelcidervinäger
•  3 dl matolja
•  ½ dl picklade grönsaker

Pommes frites:
•  6 bakpotatisar
•  1 liter neutral matolja eller kycklingfett

Instructions

Grillad Bjärekyckling:
1. Skär citronen i skivor.  Salta, sockra och låt stå och dra över natten i kylen.
2. Sätt ugnen på 160C. Stick in rosmarin och gravad citron under skinnet på kycklingen. Salta och peppra.
3. Stek i ugn tills innertemperaturen är 72C. Tag ut och låt vila i cirka 5 minuter.

Dressing på picklade grönsaker:
1. Lägg äggulor, senap, vinäger och picklade grönsaker i en blender och mixa.
2. Med mixern igång börja tillsätta oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle.

Pommes frites:
1. Skär potatisen i stavar och skölj i vatten. Låt rinna av och torka väl innan fritering.
2. Hetta upp oljan till 160 grader i en gryta och fritera potatisen.

 

Leave a Reply