Fyra personer:
Grillad kyckling:
• 1 hel kyckling
• 1 citron
• 1 msk salt
• 1 msk socker
• 4 kvistar färsk rosmarin
• salt och peppar
Dressing på picklade grönsaker:
• 2 äggulor
• 1 msk dijonsenap
• 1 msk äppelcidervinäger
• 3 dl matolja
• ½ dl picklade grönsaker
Pommes frites:
• 6 bakpotatisar
• 1 liter neutral matolja eller kycklingfett
Grillad kyckling:
1. Skär citronen i skivor. Salta, sockra och låt stå och dra över natten i kylen.
2. Sätt ugnen på 160C. Stick in rosmarin och gravad citron under skinnet på kycklingen. Salta och peppra.
3. Stek i ugn tills innertemperaturen är 72C. Tag ut och låt vila i cirka 5 minuter.
Dressing på picklade grönsaker:
1. Lägg äggulor, senap, vinäger och picklade grönsaker i en blender och mixa.
2. Med mixern igång börja tillsätta oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle.
Pommes frites:
1. Skär potatisen i stavar och skölj i vatten. Låt rinna av och torka väl innan fritering.
2. Hetta upp oljan till 160 grader i en gryta och fritera potatisen.