Saftig Beer Can Chicken på grillen
- Category: Hel kyckling
- Cuisine: Huvudrätt
Ingredients
Scale
4 personer
- 1 hel kyckling på runt 1,6 kg
Rub:
- ½ dl salt
- ½ dl paprikapulver
- 2 msk senapspulver
- 3 msk cayennepeppar
- ½ dl socker
- ½ dl svartpeppar
- 2 msk vitlökspulver
- 2 msk chiliflakes
Tillbehör:
- Servera med valfri sås, grönsaker och till exempel potatisgratäng eller rostad potatis.
Instructions
- Starta grillen. Du bör ha en temperatur i stängd grill på ca 130–150°C.
- Blanda ihop den smakrika rubben i en skål.
- Gnid in en hel kyckling med kärlek och hela kryddblandningen.
- Placera sedan kycklingen över en öppnad ölburk (Ida använder helst en Bombastic Hazy Juice NEIPA från Kullens Bryggeri) och ställ den stadigt på grillen – locket på, och låt magin ske.
- Tillagningstid är ca 1–1,5 h beroende på grill och temperatur. Tillaga kycklingen tills innertemperaturen på den tjockaste delen av bröstet har nått 83°C.
- Servera med valfri sås, grönsaker och till exempel potatisgratäng eller rostad potatis.
- Smaklig måltid!