You are currently viewing Pocherat ägg med stenbitsrom, rökt färskost, kycklingskinn och jordärtskocka

Pocherat ägg med stenbitsrom, rökt färskost, kycklingskinn och jordärtskocka

Print

Pocherat ägg med stenbitsrom, rökt färskost, kycklingskinn och jordärtskocka

  • Author: Bjärefågel
  • Category: Kycklingskinn
  • Cuisine: Förrätt

Ingredients

Fyra personer:

• 4 ägg
• 4 msk rökt färskost
• 2 msk grädde
• 2 kycklingskinn av Bjärekyckling
• 1 jordärtskocka
• 4 msk stenbitsrom
• krasse till garnering

Instructions

1. Pochera hela ägg i vattenbad vid 65°C i 35 minuter.
2. Rör ut den rökta färskosten med grädden så den får en krämigare konsistens. Rökt färskost kan köpas i välsorterade butiker.
3. Fritera kycklingskinn och tunt skivad jordärtskocka i matolja. Börja med kycklingskinnen och avsluta med jordärtskockan. Låt rinna av på papper. Smula sedan ner skin och jordärtskocka tillsammans i en skål.
4. Lägg en klick rökt färskost i botten på en djup tallrik. Knäck äggen, häll bort överbliven äggvita och lägg  ägget på färskosten. Garnera med stenbitsrom, krasse, smulorna av friterat kycklingskin och jordärtskocka.

Leave a Reply