Fyra personer:
• 4 ägg
• 4 msk rökt färskost
• 2 msk grädde
• 2 kycklingskinn av Bjärekyckling
• 1 jordärtskocka
• 4 msk stenbitsrom
• krasse till garnering
1. Pochera hela ägg i vattenbad vid 65°C i 35 minuter.
2. Rör ut den rökta färskosten med grädden så den får en krämigare konsistens. Rökt färskost kan köpas i välsorterade butiker.
3. Fritera kycklingskinn och tunt skivad jordärtskocka i matolja. Börja med kycklingskinnen och avsluta med jordärtskockan. Låt rinna av på papper. Smula sedan ner skin och jordärtskocka tillsammans i en skål.
4. Lägg en klick rökt färskost i botten på en djup tallrik. Knäck äggen, häll bort överbliven äggvita och lägg ägget på färskosten. Garnera med stenbitsrom, krasse, smulorna av friterat kycklingskin och jordärtskocka.