You are currently viewing Knaperstekt kycklinglårfilé med balsamico & fänkålsfrödoftande rödkål, inlagd kålrabbi och rostade tomater

Knaperstekt kycklinglårfilé med balsamico & fänkålsfrödoftande rödkål, inlagd kålrabbi och rostade tomater

Print

Bbq-sås till lättrökta Bjärekyckling lårfiléer sous-vide

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

När du har tagit kycklingen ur förpackningen återstår en smakrik blandning som kan användas som bas en mycket god bbq-sås.
Stek eller grilla kycklingen lite snabbt för yta och värme. 

  • Author: Bjärefågel

Ingredients

Scale
  • 2 msk muscovadosocker eller honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/4 hackad paprika
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk valfri färsk ört t.ex. basilika eller timjan
  • 1/4 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knivsudd hackad chili
  • 1 msk kallpressad rapsolja

Instructions

1. Häll över blandningen från förpackningen i en liten lämplig gryta.
2. Tillsätt muscovadosocker eller honung, paprikapulver, japansk soja, tomatpuré, hackad paprika, rosmarin, valfri färsk ört, hackad gul lök, en pressad vitlöksklyfta och hackad chili.
3. Koka ihop blandningen.
4. Smaka av med svartpeppar.
5. Mixa och låt svalna.
6. Rör försiktigt i kallpressad god rapsolja.
7. Såsen är klar att servera

Leave a Reply